15 anys sense Carles Sabater

La història de Sau també va acabar al febrer de 1999

| 13/02/2014 a les 07:00h
Arxivat a: Enderrock
Ja fa 15 anys de la mort de Carles Sabater, cantant de Sau i també actor. Icona d'una generació de joves catalans, Sabater va morir d'una aturada cardiorespiratòria en acabar un concert a Vilafranca del Penedès a l'edat de 36 anys. En aquell moment s'acabava la història del grup que compartia amb Pep Sala: Sau.


El 1986 a Vic Carles Sabater i Pep Sala van compartir escenari per primera vegada: des de llavors i fins al 1999, Sau va publicar una desena d'àlbums amb cançons conegudes per tothom.
Fa 5 anys Enderrock va crear un rànquing amb les 25 millors cançons de Sau, segons l'opinió d'una cinquantena de personalitats del món cultural i social català. Personatges del món de la música, el teatre i la cultura en general, el periodisme, la política, l'economia i la gastronomia van triar les millors cançons de Sau: "Boig per tu" va ser la número u.

Me'n torno a Sau

Per commemorar el desè aniversari de la mort de Sabater, la revista Enderrock del mes de febrer del 2009 (número 160) va publicar el disc Me'n torno a Sau (EDR Discos, 2009) , un homenatge realitzat per una quinzena de bandes catalanes de nova fornada a les cançons del duet format per Sala i Sabater. Hi van participar Papa:Noes (“Els temps estan canviant”), Erm (“Això es pot salvar”), Miquel Abras ("Només ho faig per tu”), El Belda i el Conjunt Badabadoc (“Boig per tu"), La Brigada (“Si un dia he de tornar”), L’Atelier (“Ara o mai”), Ix! (“Tanca els ulls”), Projecte Bu (“Tothom vol el que no té”), La Porta dels Somnis (“Tren de mitjanit”), Rosa-Luxemburg (“És inútil continuar"), L’Ana és un Koala (“Tu encens el meu foc”), Xazzar (“Tu ho esperes tot de mi”), VerdCel (“Perestroika”), Espart (“Res semblant a res”) i Bikimel (“Envia’m un àngel”).

Actes de record
Boig per tu, el musical amb les cançons de Sau, ha preparat una funció especial en record al cantant per avui a la sala Barts. A més a més, CLAM Sau ha organitzat, un any més, una trobada d'homenatge: enguany el concert el protagonitzaran LEDS, i hi haurà la col·laboració de Carles Pujol (Filippo Landini), Oriol Barri, Dèria i Gino Diamantini, entre d'altres. Serà el 16 de febrer a les 17 h a la Casa de Cultura de Llançà.