Els Catarres guanyen el Disc Català de l'Any

El 29 d'abril rebran el guardó a l'Antiga Fàbrica Damm

| 10/04/2014 a les 12:00h

Els oients del programa Catalunya Exprés Magazine de Ràdio 4 han escollit per votació popular feta exclusivament a través del web el disc Postals de Els Catarres, que s'ha emportat el reconeixement com a millor disc editat en català durant el 2013.

Els Catarres Foto: Juan Miguel Morales

Després d'haver estat el clar vencedor de la votació popular dels Premis Enderrock d'enguany amb un total de cinc guardons, el trio d'Aiguafreda torna a ser premiat: Els Catarres han estat els més votats pel seu segon disc, Postals (Música Global, 2013). L'àlbum conté dotze temes que parlen de bonics indrets, de ports llunyans, d'amors purs i de cors trencats. La banda rebrà el premi el 29 d'abril a les 12 h a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, que enguany ha donat suport al certamen amb més història de la música en català.
Els Catarres s'han imposat al disc Essència (Mésdemil, 2013) dels valencians Aspencat, que han quedat a la segona posició. El grup osonenc Obeses ha quedat tercer per Zel (Música Global, 2013). Els altres finalistes han estat: 9son amb el disc Obert (DiscMedi, 2013), el grup de Sant Feliu de Llobregat Cybee pel seu àlbum homònim, Els Pets per L'àrea petita (RGB Suports, 2013), els garriguencs La Troba Kung-Fú per Santalegria (Chesapik, 2013), Manel per Atletes, baixin de l'escenari (DiscMedi/Warner, 2013), els osonencs Oques Grasses per Un dia no sé com (autoeditat, 2013) i el grup eivissenc Projecte Mut per Col·lecció de satèl·lits (Lbam Records, 2013). 

Directes a la Fàbrica Damm 
Dins els actes d'aquesta edició s'ha volgut potenciar la música en català amb sis grups repartits en tres sessions: Èric Vinaixa i Teràpia de ShockProjecte Mut i Oques Grasses i Empty Cage iLax'n'Busto. En tots tres s'ha hagut de posar el cartell d'"entrades esgotades".
Arxivat a: Enderrock