Cronopis, cap a Igualada!

Sílvia Pérez Cruz i Javier Galiana estrenaran un espectacle de jazz-flamenc a l'Estival

| 30/04/2014 a les 14:59h

L'Estival de Jazz d'Igualada, l'aventura creativa que l'associació Tocats del Jazz va impulsar l'any passat a la capital de l'Anoia, viurà el segon episodi del 26 al 29 de juny. Entre els plats forts hi haurà la lectura de Rayuela i l'estrena d'un nou espectacle compartit per la cantant Sílvia Pérez Cruz i el pianista Javier Galiana.

Javier Galiana i Sílvia Pérez Cruz


L'Estival de jazz va néixer l'estiu passat amb l'objectiu de dur el jazz al màxim de públic, amb una concepció oberta tant pel que fa a l'estil com al format. La línia es mantindrà en la propera edició, de la qual ja es coneixen detalls. Hi haurà una proposta força llaminera: l'estrena a l'Ateneu Igualadí d'un nou espectacle de flamenc-jazz compartit per l'estel·lar cantant empordanesa Sílvia Pérez Cruz i el salerós pianista gadità Javier Galiana, acompanyats de Javier Colina (contrabaix) i Marc Miralta (bateria). Serà el dissabte 28 de juny a l'Ateneu Igualadí.
A més, es projectarà la pel·lícula Sita Sings the Blues. Hi haurà una lectura de fragments de la gran i jazzística novel·la Rayuela, coincidint amb el centenari del naixement del seu autor, el jazzòfil Julio Cortázar. Com a producció pròpia, el festival donarà carta blanca al guitarrista Dani Comas perquè creiï una proposta que a més s'enregistrarà. També s'hi presentaran NEO, quartet emergent liderat pel contrabaixista Johannes Nästeshö, i Gramophone All Stars, amb la seva genuïna barreja de jazz i sons jamaicans. I el parc de Vallbona tornarà a viure el Pícnic Jazz, amb concerts, jams, paelles i tallers per gaudir de la música a la fresca.
El proper 21 de maig se celebrarà un concert d'homenatge al pianista Cedar Walton a càrrec del Xavi Castillo Quartet (Acústic - Taverna de l'Ateneu Igualadí, 20 h), que servirà per presentar tots els detalls d'aquesta segona edició de l'Estival de Jazz.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz