Els Amics de les Arts, de mudança

Número d'abril de la revista Enderrock

| 06/05/2014 a les 15:00h

Els Amics de les Arts enceten una nova etapa amb el disc Només d'entrar hi ha sempre el dinosaure (DiscMedi, 2014). Aquesta nova fase vital ens mostra un grup més madur, però amb la mateixa habilitat per construir cançons amb un regust íntim i personal. Novament produït per Ferran Conangla, el quartet presenta ara un cançoner que fa una mirada retrospectiva i nostàlgica, i que els serveix per testificar que estrenen un nou acte en la seva vida, tant des del punt de vista personal com professional. "Les lletres mostren les cicatrius que et deixa el temps i les coses que perds per guanyar-ne d'altres", afirma el grup en l'entrevista que publica la revista. Els Amics s'han fet grans? "Tots tenim família, i ja no n'hi ha cap que torni a les cinc del matí de festa. Estem evolucionant tots alhora." 


L'Enderrock 223 encarta Si els fills de puta volessin... el Quico es faria caçador (EDR Discos, 2014), un disc d'homenatge a Pi de la Serra en què participen Roger Mas, Cesk Freixas, Pau Alabajos, VerdCel i Joanjo Bosk, entre d'altres. El disc, que només es podrà aconseguir amb la revista d'aquest mes, l'impulsa el festival BarnaSants i és un homenatge a un dels cantautors més irreverents i crítics del panorama català. Inclou versions de cançons com "La cultura", "Passejant per Barcelona", "La mala setmana" o "L'home del carrer". 
La revista del mes d'abril també inclou una llista de 100 artistes internacionals que han cantat o canten en català. Començant per l'exemple de Shakira i el seu "Boig per tu", repassa un centenar de músics d'arreu del món que des dels anys seixanta fins a l'actualitat han cantat cançons pròpies i alienes en català, des d'"El món" de Jimmy Fontana fins a artistes com Joan Baez, Luis Eduardo Aute, Maria de Medeiros, Pedro Guerra, Def Con Dos, German Coppini de Golpes BajosLa Oreja de Van Gogh o Silvio Rodríguez.
En aquest número d'Enderrock també hi trobareu entrevistes a Senior i el Cor Brutal, Sidonie i Renaldo & Clara i una guia completa dels festivals d'estiu que ja s'acosten. 
 

Arxivat a: Enderrock