Neix el Jiwapop a Montcada i Reixac

Primer festival de pop i consciència, sostenible i solidari

| 15/05/2014 a les 07:00h

Durant els dies 27, 28 i 29 de juny es podrà gaudir de la primera edició del Jiwapop, un festival que acollirà música, conferències i tallers. Madness, La Pegatina, Gerard Quintana, Suniverst i Els Amics de les Arts són alguns dels artistes que actuaran al Parc de la Llacuna de Montcada i Reixac. També hi trobarem pensadors de prestigi mundial, entre els quals Alejandro Jodorowsky, Albert Espinosa, Elsa Punset i Ramiro Calle.
 La Pegatina i Marc Parrot Foto: Xavier Mercadé
El festival Jiwapop neix amb l'objectiu d'unir el pop amb la conciència. 'Jiwa' significa ànima a la Indonèsia, i 'pop' vol dir popular, és a dir que acosta la música cap a diferents tipus de públic. Els dies de festival es combinaran amb concerts a la nit i conferències i tallers durant el dia. Un dels trets característics del Jiwapop és l'espai on es desenvoluparan totes les activitats: un parc verd ple de carpes on la gent podrà viure d'una altra manera una iniciativa de cultura i salut. "Volem que la gent vegi amb simpatia tot aquest moviment i que s'apliqui aquestes maneres de fer", afirmen els membres de l'organització.

Concerts
Els concerts començaran divendres 27 de juny amb les actuacions de la banda anglesa de ska Madness, que oferirà el seu únic concert d'enguany a l'Estat espanyol. Fangoria també ha volgut ser present en aquesta iniciativa, i compartirà el seu ball i diversió amb el públic assistent. Els barcelonins Love of Lesbian seran al Parc de la Llacuna interpretant els seus nous temes que acaben de sortir a la llum. El grup de pop-rock Suniverst, format per Sandra Fortado (veus) i Tony Tes (teclats i guitarres), ha estat uns dels organitzadors del Jiwapop, i afirmen que el festival representa els valors del grup. El duet interpretarà les cançons del seu primer àlbum, Camino hacia la 4a dimensión (Jiwa Music, 2013). La banda d'indie Izal també formarà part d'aquesta primera edició del festival, on presentaran les cançons del seu disc Agujeros de gusano (Hoock Ediciones Music, 2013).
Dissabte 28 de juny serà el torn de Gerard Quintana, que acaba de publicar un nou disc en solitari, titulat Tothom ho sap (PromoArts Music, 2014). Macaco també participarà a la cita musical, acompanyat de la vida i ball que transmet el seu treball més recent, El murmullo del fuego (Mundo Surdo / EMI, 2012). La Pegatina tocaran a casa: els de Montcada estan enmig de la seva gira titulada Lloverá y yo veré Tour, després d'haver passat per un llarg camí amb més de 900 concerts i quatre discos al darrere. La banda catalana seguirà recorrent el món gràcies al seu espectacle en directe i els seus grans èxits. Els Amics de les Arts actuaran al Jiwapop per presentar el seu nou disc, Només d'entrar hi ha sempre el dinosaure (DiscMedi, 2014). 
A més també es podrà gaudir d'un concert familiar per a petits i grans anomenat Canta, riu i viu, que tindrà una selecció d'artistes de tot l'Estat espanyol i estarà dirigit pel compositor i cantant català Marc Parrot. Una part dels diners que s'ingressin en aquest espectacle aniran destinats als pallassos de Pallapupes.

Conferències
Les conferències més destacades seran les d'Alejandro Jodorowsky, "Colectivo Cabaret Místico"; Albert Espinosa, "Creer en los sueños y ellos se crearan"; Maria Luisa Beverra, "Genealogía, nacimiento y dinero"; Elsa Punset", Brújula para navegantes. Pistas para la vida"; Àlex Rovira, "Creer, crear, lograr"; Ramiro Calle, "El poder del yoga y la meditación", i Josep Pàmies, "Plantes prohibides, plantes que curen". Aquestes conferències se celebraran dissabte al matí, diumenge al matí i diumenge a la tarda. A més a més també hi haurà exposicions i tallers que acompanyarà la música en un festival que vol ser sostenible i solidari. 
La Fira de la Vida Alternativa estarà oberta de les 10 h a les 22 h i serà d'accés gratuït per a tots els públics. "Hi haurà 200 estands, carpes per a conferències i tallers, exposicions naturals i zona de gastronomia amb productes ecològics que tindran accés lliure i gratuït. Volem fusionar la música amb la consciència, donar a conèixer una altra manera de viure i acostar el públic a les teràpies i la consciència, aquest és el camí", afirma Jesús David, membre de l'associació Jema Fitec (fisioteràpia, tècniques energètiques i complementàries). 
El Jiwapop és també un festival solidari: una part dels beneficis es destinaran a Pallapupas i una altra a Unicef, gràcies a la col·laboració d'Aigua de Ribes. Tota la programació sobre els tallers, altres activitats, entrades i horaris es pot consultar al web del festival. 
Arxivat a: Enderrock