Mishima i el paradís perdut

Dossier històric i fotogràfic sobre el Canet Rock dels setanta a l'Enderrock de juny

| 02/06/2014 a les 14:00h

Mishima i el seu darrer disc, L'ànsia que cura (TRIS/Warner, 2014), protagonitzen la portada de l'Enderrock de juny. La banda encapaçalada pel compositor i cantant David Carabén arriba al llindar dels quinze anys de vida signant un disc magnífic, que referma una trajectòria sòlida i carregada de treballs memorables. Coincidint amb el renaixement de l'històric festival Canet Rock, la revista d'aquest mes, que ja està disponible a l'iQuiosc, també dedica un ampli dossier a recuperar i reivindicar la memòria del Canet dels anys setanta. El juliol de 1975 es va celebrar la primera de les quatre edicions del Canet Rock originari. Les mítiques nits de música i follia van arribar a acollir 25.000 persones i han esdevingut el símbol d’uns temps de transgressió i ruptura amb l’etapa de la dictadura. Al mateix temps, demà s'inaugura a l'Antiga Fàbrica Damm una exposició sobre la història del Canet Rock, comissariada per Grup Enderrock.  
 

Per al seu setè disc d’estudi, Mishima hauria pogut repetir la fórmula creativa i de producció amb Paco Loco dels seus treballs anteriors. Tot i així, el quintet barceloní ha anat a la recerca de noves sonoritats per a les paraules que més li importen, i que ara giren a l’entorn de les diverses maneres de gaudir del paradís terrenal. Més hedonistes que mai, Mishima han emprès un viatge que tant els porta pels bells paisatges que han trepitjat a cada concert com per altres plaers més intel·lectuals, que ja han esdevingut marca de la casa del seu líder i compositor David Carabén. Enderrock repassa amb una extensa entrevista amb Carabén el procés creatiu del nou disc i les claus de les noves composicions, que ja han esdevingut petits clàssics del grup i que aquest estiu no pararan de sonar en festivals d'arreu dels Països Catalans. 

Temps de música i follia

Un dels festivals on serà present Mishima és el renovat Canet Rock, que se celebrarà el 5 de juliol en aquesta localitat del Maresme. Coincidint amb el renaixement d'aquest festival històric, l'Enderrock de juny publica un ampli dossier sobre el Canet dels setanta. El reportatge inclou una selecció de fotografies, cartells i fanzins de l'època, repassa els quatre Canets mítics dels setanta, recupera declaracions dels protagonistes i complementa una exposició que s'inaugura demà dimarts a l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona. 
La revista també du encartat un disc amb una selecció de cançons del cantautor nord-català Joan Pau GIné, que ha estat objecte d'un recent homenatge, i inclou un reportatge sobre la figura d'aquest músic del Rosselló. A més a més, Enderrock entrevista Raimon, amb motiu de la concessió del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, i inclou una completa guia de festivals d'estiu. 
Arxivat a: Enderrock