Engega l'Acampada Jove

Montblanc acollirà el festival politicomusical fins al dissabte 19

| 17/07/2014 a les 07:00h

El cartell d'enguany aposta pels noms més destacats de l'escena actual i consolida el festival com una de les cites estivals obligades. Els encarregats de llançar el tret de sortida a la 19a edició de l'Acampada Jove aquest vespre seran Txarango, Oques Grasses, Pirat's Sound Sistema, Itaca Band, Bonobos, Pepet i Marieta i Kaoba
 Txarango Foto: Ibai Acevedo

Per sisè any consecutiu arriba el festival juvenil organitzat per les JERC a la capital de Conca de Barberà. Amb un cartell de luxe, l'edició del 2014 promet un esdeveniment ben especial, ja sigui pel context polític en què es troba el país com per la bona salut musical. L'any passat l'Acampada va ampliar l'oferta musical amb l'obertura de la Carpa Tio Canya, un espai per a les propostes emergents i cantautors. Des de Centelles arriba la patxanga carinyosa de Bonobos amb Animalànima (RGB Suports, 2014), i Itaca Band els faran el relleu amb el seu darrer treball, Rema (Propaganda pel Fet!, 2013). 
A l'escenari principal, batejat com a Espai Independència, els concerts començaran a les 22 h i s'allargaran fins a la matinada. Els valencians Kaoba seran els primers d'assaltar-lo, ja que van ser els guanyadors del concurs Música Jove 2013, certamen que organitza el festival arreu dels Països Catalans. Cap a les 23.15 h serà el torn de Pepet i Marieta, que amb temes com "La rumba del #SíSí" o "La Via" no es podia perdre la cita de les joventuts independentistes, sense oblidar l'himne estival "Corre l'estiu", escollit com a cançó de l'estiu de TV3. Serà una nit de multituds, i el plat fort de la vesprada estarà protagonitzat per Txarango, seguits dels osonencs Oques Grasses, que aquesta setmana van passar per l'espai d'Enderrock TV al programa L'Illa de Robinson d'El Punt Avui Televisió per presentar el seu darrer disc, Digue-n'hi com vulguis (Chesapik, 2014). El trio de ritmes jamaicans Pirat's Sound Sistema tancaran les actuacions de l'escenari principal, i els que encara quedin dempeus i amb ganes de ballar, a les 5 h Dj OGT oferirà una sessió a la Carpa Tio Canya. 

La revolució del #SíSí
Sota aquest lema s'emmarca la dinovena edició de l'Acampada Jove, una trobada per al jovent independentista organitzada per les JERC. A banda de la música i la festivitat, un dels eixos principals del festival és oferir un espai de debat i reflexió als assistents. És per això que han organitzat un seguit de xerrades sobre la situació política i el Tricentenari, entre altres. A més, la programació es completa amb tallers, cercaviles i cultura popular.  


Arxivat a: Enderrock