Engega la Schubertíada a Vilabertran

Se celebrarà del 16 d'agost al 6 de setembre

| 16/08/2014 a les 06:59h

Un any més, torna la Schubertíada, una cita inspirada en aquelles llegendàries reunions en què el culte cercle d'amistats de Franz Schubert es congregava a la zona de Viena per escoltar la música de l'època. La 22a edició del festival arriba marcada pel petit format i la calidesa de l'ambient.
Ofèlia Sala
Ja fa 22 anys que la Schubertíada es constitueix en punt de trobada entre músics consagrats i noves promeses amb el declarat objectiu d'apropar la música clàssica a tots els públics. La desena de propostes que inclou l'edició d'enguany constitueixen tota una visió panoràmica del present i bona part del futur de la música clàssica.
Inaugurarà el cicle el 16 d'agost la soprano Ofèlia Sala amb el programa Amor i vida d'una dona, acompanyada al piano per l'eminent vienès Helmut Deutsch. El baríton Matthias Goerne, acompanyat del pianista Alexander Schmalcz amb tres programes diferents en tres nits; la mezzosoprano Isabelle Duret, la pianista Katia Michel interpretant les darreres sonates que va escriure Schubert; la joveníssima escuderia formada pel baríton Josep Ramon Olivé, la soprano Laura Ruhí i el pianista Jordi Armengol; el Quartet Casals amb la clarinetista Ona Cardona; el violoncel·lista Adolfo Gutiérrez Arenas amb el pianista Javier Perianes i el tenor Maximilian Schmitt acompanyat al piano per Gerold Huber completen una programació amb prou punts d'interès, dels recitals de lieds al piano sol, passant pels concerts pedagògics i les conferències.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz