Poblet torna al passat

El II Festival Internacional de Música Antiga tindrà lloc del 14 al 16 d'agost

| 14/08/2014 a les 07:00h

El projecte ideat l'estiu passat entre Jordi Savall i el Monestir de Santa Maria de Poblet per fer sonar programes especials en nits d'estiu entre les parets cistercenques té continuïtat amb una segona edició que segueix la mateixa línia.


El festival fa seva una cita de Stravinski: "Escoltar la música ja no és suficient, hem de veure-la". Si l'any passat vam veure tres visions musicals sobre el geni de Shakespeare, sobre la viola de gamba a la França del segle XVII i sobre la música religiosa medieval, en aquesta segona edició les tres nits de Poblet serviran per "veure musicalment" un dels grans genis de la pintura barroca, el Greco. Per veure els ponts, sovint difícils d'observar, entre les cultures d'Orient i d'Occident, i per veure la foscor, és a dir, per evocar la màgia i la força fascinant que la nit portava a la imaginació abans que l'electricitat la il·luminés.
Com l'any passat, acompanyaran el mestre igualadí destacats cantants i músics solistes, així com les seves dues principals formacions: La Capella Reial de Catalunya i l'orquestra d'instruments originals Hespèrion XXI, immersa en la celebració del quarantè aniversari.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz