Comença l'Acústica

Albert Pla, Els Pets, Estopa, Manel, Txarango i molts més passaran per Figueres

| 28/08/2014 a les 07:00h

El festival Acústica de Figueres començarà avui dijous 28 d'agost amb el concert semifinal del Sona 9 i s'allargarà fins al diumenge 31, amb alguns dels concerts més esperats de l'Acustiqueta. Un dels concerts més esperats serà el d'aniversari d'Albert Pla: The Pinker Tones i Tortell Poltrona s'acaben de sumar als col·laboradors de la nit, per un concert que se celebrarà a la Plaça Gala - Salvador Dalí, i pel que ja no queden entrades a la banda.
Albert Pla al Palau (1990) Foto: Xavier Mercadé

La primera de les tres semifinals del concurs Sona 9 obrirà la 13a edició del festival Acústica: Ian Sala, Nuri Total, Inexplicable i Pink Poni seran les quatre bandes encarregades de protagonitzar aquest primer concert. Tomeu Penya, Halldor Mar i Oques Grasses també actuaran en una jornada que servirà com a tastet per a les tres grans nits del festival. Enric Montefusco amb l'espectace Micro-Zenit, Beth, Sílvia Pérez Cruz amb Raül Fernández Miró, Joan Dausà, Manel, Txarango, La Troba Kung-Fú amb Glosadors en un espectacle especial del Tricentenari són alguns dels artistes que pujaran a l'escenari divendres 29, en el que serà una desfilada de grans noms de l'escena catalana. Una segona nit molt potent serà la de dissabte 30, el dia de Copa Lotus, Joana Serrat, La iaia, Luis Eduardo Aute (amb la col·laboració de Cesk Freixas i Joanjo Bosk commemorant el 75 aniversari del bombardeig de Figueres), Gerard Quintana i Xarim Aresté, la Fundación Tony Manero i Els Pets. Els concerts més multitudinaris se elebraran a la plaça de Catalunya i la Rambla de Figueres, fruit d'una reubicació d'escenaris deguda a l'èxit de l'edició passada.

Música per a totes les edats
El públic més juvenil i infantil també tindrà un espai propi al festival. The Penguins, Brodas Bros o Moonwalkers (divendres) i Macedònia i l'espectacle infantil de l'Orquestra Di-Versiones (diumenge) actuaran a l'Acustiqueta, la proposta del festival per als més petits.

25 anys d'Albert Pla
Les entrades ja estan exhaurides: Tortell Poltrona i The Pinker Tones han estat les darreres incorporacions a la llista dels col·laboradors que acompanyaran a Albert Pla en aquest aniversari. Hi seran també Joan Miquel Oliver, Quimi Portet, Pau Riba, El Canijo de Jérez, Tomasito, Gerard Quintana, Sílvia Pérez Cruz amb Raül Fernández Miró, Maria Rodés, Pascal Comelade. Serà el dissabte 30 d'agost a les 23.30 h a l'escenari de la plaça Gala - Salvador Dalí, en un concert per celebrar els 25 anys de trajectòria del músic. 
Arxivat a: Enderrock