Els guanyadors del darrer Sona 9, Copa Lotus, protagonistes del monogràfic estiuenc

El XIV concurs de maquetes encapçala la revista Enderrock d'agost

| 31/07/2014 a les 13:40h

Com cada any, el número d'agost de la revista Enderrock està dedicat íntegrament al concurs Sona 9. Copa Lotus són els protagonistes d'un número que inclou entrevistes als guanyadors de l'edició passada, així com una fitxa detallada dels 20 semifinalistes d'enguany i un disc amb cançons de cadascun d'ells. A més a més, les últimes pàgines estan dedicades al concurs Sons de la Mediterrània, ja consolidat com una plataforma del folk emergent.
 Portada Enderrock 226

L' Enderrock d'agost desvetlla tot el que cal saber sobre la catorzena edició del Sona 9, el concurs de maquetes que aposta per oferir alternatives per a la difusió, promoció i formació dels grups i solistes que any rere any omplen de noves vies d'expressió el panorama musical català. Encapçalen aquest número els gourmets del pop Copa Lotus , guanyadors de l'edició de 2013, que estan a punt d'estrenar un disc que transporta directament als sons de la costa californiana, cuinat a l'Empordà i modelat a la platja del Garraf. Morgat Morgat (Premi Joventut) i  Llorer (Premi Èxit) també treuran properament les seves primeres referències discogràfiques.
El gruix central de la revista se centra en els protagonistes del Sona 9 2014. En aquesta edició s'han inscrit 147 participants i després de les primeres tries del jurat només queden una vintena de grups. Per conèixer-los més a fons, la revista inclou una descripció detallada de cadascun d'ells, a més d'una secció fotogràfica que repassa les dues jornades del primer Sona 9 Festival, en el que els 20 grups seleccionats van presentar les seves propostes en directe. A més,  Enderrock regala juntament amb la revista el disc Sona 9. XiX concurs de maquetes 2014 (EDR discos), amb una cançó de cadascun dels vint classificats.
Durant el mes d'agost, enderrock.cat també pararà una atenció especial al concurs Sona 9: cada dia a les 15 h. us presentarem un dels grups d'aquesta edició del concurs al web.

VI Concurs Sons de la Mediterrània
La plataforma per a grups emergents de folk també s'ha consolidat com una empenta per als grups novells en l'escena musical actual, i és per això, que entrevistem als guanyadors de l'any passat, Inxa Impro Quartet . La revista també destaca la gran varietat de concursos arreu del territori en què els joves valors musicals es poden donar a conèixer més enllà del Sona 9.
Arxivat a: Enderrock