L'EDR d'agost, monogràfic festivals

Albert Pla encapçala el número d'estiu del setmanari

| 29/07/2014 a les 12:00h

Presentem un EDR ben carregat pel mes d'agost, amb les cites musicals per refrescar les nits del proper mes. L'Acústica, el Festival Internacional de Música de Cambrils, Cap Roig, el Castell de Peralada, el Festival Internacional de Música de Cadaqués, el Mas i Mas, l'Arts d'Estiu, a més del nou cicle EnciSAT! i del pas del Sona 9 pels festivals que venen. Tot plegat, amanit amb l'estrena del nou videoclip de Guillem Roma ("El teu llit"), un grapat de concerts i les novetats discogràfiques.


Albert Pla se'n va de festival en festival: ell encapçala aquest número especial de l'EDR. La seva actuació dins del marc de l'Acústica de Figueres, serà una cita important. Es commemoren 25 anys de la publciació de la seva primera referència discogràfica, i és per això que està preparant un espectacle molt ben acompanyat pel dissabte 30 d'agost. Parlem d'aquesta cita, però també del cartell de l'Acústica, que enguany presenta un cartell molt electrificat pel darrer cap de setmana d'agost.
L'EDR 34 està protagonitzat per un grapat més de festivals: els 40 anys de música a Cambrils, la pluja d'estrelles a Cap Roig, la proposta musical al Castell de Peralada, la proposta veterana de Cadaqués, a més de la versió musical de Pineda de Mar o l'agost barceloní amb el Mas i Mas, són algunes de les cites festivaleres que destaquem. Cites on també hi trobarem el Sona 9: els grups semifinalistes actuaran en el marc de l'Acústica, el MMVV i el BAM. 
Però això no és tot: EnciSAT! és un nou cicle de sopar-concert que engegarà al Sant Andreu Teatre al setembre, de la mà d'Els Amics de les Arts, que enceten així la seva faceta de programadors. 

Vídeos i discos

La secció de videoclips l'encapçala una estrena: Guillem Roma avui és doble notícia. Primer perquè actua als jardins del Teatre Grec, i a més a més, perquè estrena un nou videoclip a #EDR, de la cançó "El teu llit". És el primer dels 10 clips qd'aques mtes: més propostes audiovisuals que mai per un número especial, en el que recuperem cançons històriques imprescindibles per l'agost.
I pel que fa a la secció de discos, Tancat per Defunció encapçalen les referències del mes, molt ben acompanyats de La Gossa Sorda, la reedició del disc de Pascal Comelade & Richard Pinhas, el disc Bottom Drawer and Covers (autoeditat) de Neil Geoffrey & Xavier Dotras, el disc de L'Incantari a més del de Guiem Soldevila.

Des de l'objectiu
Els darrers concerts de juliol són els protagonistes de la secció fotogràfica Des de l'objectiu, amb les imatges caçades per Xavier Mercadé, que ha estat a l'Anòlia d'Igualada per veure en directe a La iaia, Mazoni i Eric Fuentes & el Mal, però també ha passat pel festival Grec (Bobby McFerrin, Adrià Puntí), pels concerts de Katie Melua, Decibelios i per les actuacions dels dj's Avicii i David Guetta (dins del Barcelona Beach Festival).
Arxivat a: Enderrock