Maria del Mar Bonet i Clara Andrés, aquesta tardor al Trovam!

A Castelló de la Plana, del 2 al 4 d'octubre

| 26/08/2014 a les 06:59h

La fira-festival Trovam! de Castelló, del 2 al 4 d'octubre, inclourà l'actuació de quinze grups musicals i diversos debats professionals al voltant de les indústries culturals. Entre altres, hi actuaran Maria del Mar Bonet, Clara Andrés, Atupa i Laranamanca.
Clara Andrés

El Trovam! se celebrarà els dies 2, 3 i 4 d'octubre en sis espais culturals de Castelló de la Plana: el Paranimf de l'UJI, el Teatre Raval, la Pèrgola, la Llotja del Cànem, la Plaça Santa Clara i el Museu de Belles Arts.
L'encarregada d'inaugurar aquesta fira-festival serà la cantant mallorquina Maria del Mar Bonet, una de les creadores més reconegudes del paisatge musical mediterrani. Ben joveneta, va ser de les darreres a incorporar-se al grup dels Setze Jutges i ha fet una gran tasca explorant i donant a conèixer el patrimoni musical de la Mediterrània, enriquint-lo amb cançons pròpies i posant música a textos i poemes d'escriptors de diverses generacions.
Bonet presentarà al Paranimf de la Universitat Jaume I el seu nou directe en companyia del músic valencià Borja Penalba, autor dels arranjaments d'aquest nou repertori de l'autora mallorquina, i compartirà escenari amb Tomàs de los Santos, un músic que, amb la recent publicació del disc Dones i dons (Mésdemil, 2014) –Premi Ovidi Montllor 2014 al millor disc de cançó–, s'ha convertit en un dels cantautors més destacats de la música valenciana.
Pel que fa a les actuacions del Teatre Raval, una de les més recomanables serà la de Clara Andrés. La compositora d'Oliva hi presentarà el seu tercer disc, Entrelínies (Mésdemil, 2014), un treball que consolida la mirada fràgil i intimista dels discos anteriors i que està sent molt valorat per la crítica i el públic. Ho farà acompanyada dels Novembre Elèctric.
El recinte de la Pèrgola acollirà el rap compromès d'Atupa, mentre que la formació de Castelló es presentarà amb la seva fusió festiva de rumba, flamenc, salsa, ranxera... La programació completa del Trovam! es donarà a conèixer properament.
Arxivat a: Enderrock