Els primers semifinalistes del Sona 9 actuen a l'Acústica

Ian Sala, Nuri Total, Inexplicable i Pink Poni, primers classificats

| 25/08/2014 a les 13:00h

Aquest dijous comencen els concerts semifinals del Sona 9 a l'Acústica de Figueres amb les actuacions d'Ian Sala, Nuri Total, Inexplicable i Pink Poni. Dissabte 30 d'agost es faran públics la resta de semifinlistes del Sona 9 2014.


La resta de grups seleccionats que actuaran al Mercat de Música Viva de Vic i el BAM de Barcelona es faran públics el dissabte 30 d'agost. En aquestes eliminatòries els grups hauran de fer un concert que, a més del seu repertori, inclourà un parell de temes encarregats pel jurat. Es tracta de musicar un poema a escollir entre els autors Marc Barrera, Míriam Cano i Marc Duran, i versionar en català una cançó de lliure elecció.

SEMIFINAL SONA 9 2014
ACÚSTICA DE FIGUERES
Dijous 28 d’agost • 18 h > Plaça de Catalunya


18 h > IAN SALA (country-folk · Roses)
De formació autodidacta, el rosinc Ian Sala ens acosta un folk-country de pagès que no deixa indiferent. Acompanyat de guitarra, harmònica i veu, va guanyar el 16è Concurs de Cantautors d’Horta-Guinardó amb una proposta personal i desvinculada del panorama musical actual, inspirada en l'actitud dels folksingers revolucionaris dels anys 60.

18.45 h > NURI TOTAL (cançó d’autor · Barcelona)
Trio polifacètic que presenta cançons plenes de sarcasme, ironia i humor visceral barrejades amb clown i claqué. Cançó d'autor plena d’ironia desenfadada que explica històries i que transmet sentiments positius. El trio, format per Núria Cela a la veu, guitarra i claqué, Núria Planell al piano i acordió i Héctor Casero a la percussió, es va formar el 2011, i enguany ha participat al Festival Strenes de Girona.

19.30 h > INEXPLICABLE (pop-rock · Vilassar de Dalt)
Trio del Maresme amb influències múltiples, però que aposta principalment per la senzillesa i la frescor en les seves composicions. Les seves cançons estan banyades d’un pop-rock eclèctic d’emoció directa, de resposta immediata i amb un punt just de sofisticació. A Inexplicable els agrada el ritme i l'alegria i els missatges positius, però també la bellesa que s’amaga en la tristor o la melangia.

20.15 h > PINK PONI (pop · Bigues i Riells)
Banda de pop creada l'octubre del 2012 i que després d'alguns canvis de formació presenta una proposta musical plena d’emocions i sensacions amb el pop-folk com a referència. Aquest grup de Bigues i Riells, amb un directe divertit i colorista, transmet prou energia per encomanar la seva alegria i bon rotllo al públic que viu els seus concerts amb intensitat.
Arxivat a: Enderrock