D'Anímic a la Plateria: Premis Altaveu 2014

Silvia Pérez i Raül Fernandez, Za!, La Pegatina, Blues i Ritmes i Patch, també guardonats

| 27/08/2014 a les 11:00h

Un any més el Festival de la Música i la Cançó de Sant Boi de Llobregat ha anunciat els guardonats d'enguany dels Premis Altaveu, que volen reconèixer la tasca d'artistes, entitats i trajectòries. El Jurat, format per músics, periodistes i professionals del món de la música i l’organització del Festival, ha decidit atorgar els Premis Altaveu 2014 a Sílvia Pérez Cruz i Refree pel disc Granada (Warner), a més de les propostes musicals de Za!, Anímic, l'Orquestra Plateria, La Pegatina, el festival Blues i Ritmes de Badalona i el premi a la millor lletra per a "Nord" de Patch.
 

La Pegatina

El proper dijous 4 de setembre el Festival Ataveu celebrarà l'entrega dels Premis Altaveu a Sant Boi de Llobregat a les 20.30 h a Can Masallera amb la presència de Za!, Anímic i l’Orquestra Plateria. El festival ha anunciat avui tot el reguitzell de guanyadors per a aquesta 26a edició del festival, i ha volgut desglossar així cadascun dels premis:

 Sílvia Pérez Cruz & Refree, Granada (Warner): "Un premi a una obra majúscula, profunda i arriscada. Amb un enfocament totalment contemporani, el disc Granada és una aventura artística valenta que partint d'un cançoner heterogeni aconsegueix eixamplar els límits de les músiques d'autor alhora que ens ofereix camins expressius i sonoritats mai abans explorades".
 
Za!: "Per la seva agosarada proposta situada més enllà dels límits dels gèneres musicals ordinaris, ja sigui rock, jazz o avantguarda, sense complexos, amb subtils accents irònics i efectes catàrtics. Amb el seu quart disc, Wanananai (Sones), el duet integrat per Papa duPau i Spazzfrica Ehd ha fet un pas ferm en la construcció d’una nova música tribal, frenètica i exploradora, per al segle XXI".

Anímic
: "En l’última dècada, aquest interessant col·lectiu ha creat des de Collbató una música plena de bellesa i tensió, cançons transcendentals i amb una gran capacitat d’evocació que apel·len a la llum i a la foscor de l’ànima".
 
Orquestra Plateria: "L’Orquestra Plateria ha revolucionat la música popular de festes majors a Catalunya dels darrers 40 anys, fent ballar tothom als envelats amb un repertori de salsa i música llatina, a més de peces pròpies. Des del Cap d’Any de 1975, al Zeleste, el seu ritme ha influenciat com ningú altre la música de ball amb una innovadora manera de tocar i cantar respecte a les formacions dels anys 40 i 50. Manel Joseph i companyia han liderat un conjunt que ha escrit la banda sonora més festiva des que el poble va recuperar els carrers per fer-hi vida".
 
La Pegatina: "Amb deu anys de trajectòria i quatre discos editats, són un dels grups catalans més internacionals. Han recorregut vint països i tres continents amb la seva peculiar essència festiva a cada concert. Hereus de la música ballable i desacomplexada practicada al carrer i a les places durant les revetlles, han creat un projecte artístic en què cohabiten l’esperit de la rumba, el reggae, el rock, el hip-hop i la filosofia més canalla juntament amb les noves formes de difondre els sons a través de la xarxa i de les eines 2.0".
 
Festival Blues & Ritmes: "Pels 25 anys d’un festival que s’ha guanyat, any rere any, el respecte dels aficionats i dels amants de les músiques d’arrel del planeta. Per l’encert d’una programació que ha portat per primera vegada al nostre país artistes llegendaris que són uns referents en la història de la música. I per ser un festival pioner a casa nostra en el gènere del blues internacional que alhora ha obert la porta als artistes que practiquen tota mena d’estils de música d’arreu del món".
 
Premi de lletra per a "Nord" de Patch: "D'una manera poètica i amb imatges de gran força evocadora, 'Nord', del grup Patch, aplega a dins seu diverses lectures i significats que ens aboquen al món dels sentiments i de les relacions i que giren en tots els casos al voltant de la necessitat de trobar un nord afectiu".
Arxivat a: Enderrock