Es busquen projectes de creació musical

Fins al 5 de setembre es poden presentar propostes al Premi Puig-Porret

| 28/08/2014 a les 15:00h

Xavi Lloses va guanyar el Premi Puig-Porret de la darrera edició: un guardó valorat en 10.000 euros per produir un espectacle musical que s'estreni en la següent edició del MMVV. Fins al 5 de setembre es poden presentar propostes per al certamen.
 Xavi Lloses recull el Premi Puig-Porret Foto: Arxiu MMVV

El Mercat de Música Viva de Vic ha convocat una nova edició del Premi Puig-Porret al millor projecte de creació musical. L’objectiu del guardó és facilitar la producció d’un espectacle de música en directe que s’estrenarà l’any següent al Mercat. El guardó, atorgat per la fundació privada Puig-Porret, està dotat de 10.000 euros, xifra que el converteix en el premi musical més important de Catalunya. La fundació privada Puig-Porret està destinada a tasques ciutadanes d’assistència social, beneficència i promoció de la cultura. 
Poden optar al premi grups i artistes professionals catalans i/o residents a Catalunya de tots els estils musicals, a excepció de la música clàssica. La presentació de propostes estarà oberta fins al 5 de setembre i el guanyador es donarà a conèixer la nit inaugural del MMVV 2014 i es podrà veure en un escenari al MMVV del 2015. 
Així, a l’edició d’enguany del Mercat (del 18 al 21 de setembre) es presentarà el projecte guanyador de l’any passat, a càrrec de Xavier Lloses. Serà el dissabte 20 de setembre en dues funcions, a les 20 h i 22 h, amb el seu espectacle Nautilus Lab (Orgue de bombolles), una instal·lació-concert-instrument que puja a dalt de l’escenari l'orgue aquàtic, un instrument d’aigua i llum sense limitacions polifòniques. Excepcionalment, i a causa del seu format, Nautilus Lab es durà a terme al Temple Romà de Vic. 

Jurat
 
Els criteris de valoració del jurat, que estarà format per sis professionals de reconeguda trajectòria dins la indústria musical, vetllaran per la trajectòria professional artística del responsable de la proposta, la qualitat d'aquesta tenint en compte la singularitat i el risc artístic, la viabilitat tècnica i artística del projecte, l’experiència en gestió de projectes artístics calendaritzats, l’adequació del projecte al pressupost assignat i la possibilitat d’aportar una altra font de finançament al projecte si aquest supera la dotació del premi. 
Arxivat a: Enderrock