El més nou de Xavier Baró

Engega setembre amb la publicació del disc 'Allau d'estrelles solitàries'

| 02/09/2014 a les 07:00h

S'ha fet esperar: havia de ser per Sant Joan, però finalment el nou EP de Xavier Baró s'ha publicat aquest mes de setembre. Es titula Allau d'estrelles solitàries i inclou sis cançons que trencar el silenci que envolta el "drama social" de la Catalunya del segle XXI.


La idea de Xavier Baró de realitzar un repertori centrat en el conflicte social va aparèixer arran d'una proposta de la Fundación Robo, col·lectiu musical que agrupa diversos artistes de l'escena independent amb l'objectiu de realitzar cançons sobre el context polític que es va obrir a l'Estat espanyol després del 15M: "Com que va tenir un recorregut més aviat intern, vaig pensar que estaria bé fer un disc sobre aquest tema", explica el d'Almacelles.



Ja fa un parell de mesos que vam poder sentir un avançament d'aquest disc, precisament amb la cançó que dóna nom a l'EP. Té un protagonista real, que Baró va conèixer fa uns quants anys: un músic andalús que ho havia perdut tot. "El seu cas va ser abans que comencés tota l'onada de desnonaments, però em va commoure i li vaig fer una cançó que parlés de la desprotecció i la solitud de les persones davant els problemes." Davant aquest aïllament, Xavier Baró es decanta per potenciar la solidaritat: "Si no ens unim entre nosaltres no hi ha futur. Això d'ara ja és una guerra declarada del poder contra la gent, i és una guerra desigual, perquè ells tenen tota la força i fan les lleis a la seva mida. L'única alternativa que tenim és ser solidaris i participar del dolers i els problemes comuns". 
 
 Xavier Baró

 
Arxivat a: Enderrock