Manel, Txarango i La Troba Kung-Fú al BAM i La Mercè Música

Aspencat, La iaia, Buhos i el Sona 9 també confirmats per a les Festes de la Mercè

| 02/09/2014 a les 12:00h

Aquest matí s'ha anunciat la programació del Barcelona Acció Musical (BAM). Del 20 al 23 de setembre Barcelona es vesteix de gala amb una quarantena de grups que oferiran la seva música, entre els quals destaquen Manel, Txarango, La Troba Kung-Fú, La Pegatina, Aspencat, La iaia, Buhos... 
Manel Foto: Juan Miguel Morales

És la Festa Major de la ciutat comtal i la música hi juga un paper important. Aquest any, 89 concerts de grups de 14 països ompliran els espais de La Mercè Música i el BAM, mentre que El Parc del Fòrum, la plaça dels Àngels i la plaça Reial són alguns dels espais que cada any esdevenen l'escenari dels multitudinaris concerts de la Festa Major de la Mercè. Enguany s'ha anunciat la creació d'un nou escenari a la platja del Bogatell.
Els noms de La Pegatina i Aspencat (que oferiran un concert conjunt i gratuït el 20 de setembre), a més de Fuel Fandango i La iaia, se sumen als ja anunciats prèviament. Tots ells actuaran a l'espai del Fòrum, que tindrà tres escenaris: Fòrum Amfiteatre, Fòrum Esplanada i Fòrum Plataforma Marina.
Manel (en l'últim concert de la gira Atletes, baixin de l'escenari), Txarango i La Troba Kung-Fú també són noves incorporacions, i tocaran la nit del dimarts 23 de setembre, a l'escenari Mediterràniament, que té nova ubicació a la plaça del Bogatell.
Les emissores de ràdio, com cada any, tindran escenaris al Parc del Fòrum i portaran diferents artistes convidats: hi seran presents Antonio OrozcoDani MartínJoan Masdéu i Buhos, entre d'altres.
La resta de la programació la formen Aliment, Fang Island, Modern Baseball, Basement, Viento Smith, The Lake, Seward, Blouse, Los For YouthTristes, Filastine, Young Fathers, Lantern Stalk, DesertIslet, Protomartyr, El Remolón, Mil Ángeles i Linkoban.
A més, es dedicarà una nit a Estocolm, ciutat convidada aquest any a les festes, amb la música de Postiljonen, Frida Sundemo, NONONO, Miriam ThenelieverSeinabo Sey i Zhala.

Concerts a la Fàbrica d'Estrella Damm
Una de les cites ineludibles de cada any a la Mercè és el seguit de concerts que tenen lloc a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm. Aquest any hi podrem escoltar la música dels britànics Klaxons, a més de Mishima i Coriolà (finalistes del Sona 9 2013).

El Sona 9 al BAM
El 21 de setembre l'espai del MACBA s'omplirà amb la semifinal del concurs Sona 9. Els tres grups presents seran Manuela Kant (pop-folk - Barcelona), El Pezpsiquiatra (rock - Barcelona) i Saint Tropez (pop-rock - Sant Feliu de Guíxols).
Arxivat a: Enderrock