Els Amics de les Arts es mullen per l'ELA

Són dels pocs músics que s'han sumat a l'Ice Bucket Challenge

| 07/09/2014 a les 07:00h

El quartet barceloní Els Amics de les Arts han publicat un vídeo on es llencen a una piscina d'aigua congelada; són els darrers de participar a l'Ice Bucket Challenge, el repte que proposa mullar-se i fer una donació per investigar sobre l'Esclerosi Lateral Amiotròfica.


La participació d'Els Amics de les Arts a "allò de la galleda i el gel" s'ha fet pública a través d'un original vídeo en què els quatre músics omplen de gel una piscina als Pirineus, alhora que conviden Màrius Serra a fer un Ice Bucket dient un embarbussament i a Ramon Gener a fer-ne un altre cantant "Largo al factotum". La resposta de Serra no s'ha fet esperar, i l'escriptor ha publicat un vídeo on, a més de mullar-se per l'ELA, signava un xec fent una donació a la Fundació Miquel Valls.
Malgrat la participació dels autors de Només d'entrar hi ha sempre el dinosaure (DiscMedi, 2014), el repte per l'ELA no ha estat, de moment, gaire popular entre els músics catalans. La Fundació Miquel Valls, amb seu a Calella, és l'única entitat catalana que treballa per l'ELA (l'Esclerosi Lateral Amiotrófica) i de moment ha aconseguit poc més de 12.000 euros, al costat dels 70 milions de dòlars que ja porten recaptats als Estats Units.
Malgrat tot, Els Amics de les Arts no són els únics que han decidit participar-hi. Fa uns dies, la cantant Shakira s'animava a mullar-se per l'ELA en un vídeo conjunt amb Gerard Piqué. A l'estranger és interminable la llista d'artistes que han participat a la prova: des d'Eddie Vedder, Bon Jovi o els Foo Fighters fins a Macklemore, Rihanna i Eminem.

Arxivat a: Enderrock