Comença el MMVV

Manual per triar de manera intel·ligent entre els 65 concerts d'enguany

| 18/09/2014 a les 07:00h

Durant quatre dies, de dijous 18 a diumenge 21 de setembre, un total de 65 concerts oficials convertiran el Mercat de Música VIva de Vic en la capital de la música catalana i europea. Et presentem una guia amb els concerts que s'adiuen més a cada personalitat musical, des de les més balladores fins a les menys atrevides.
 The Mamzelles Foto: Juan Miguel Morales

Jo hi vaig ser
Si el que busques al Mercat són espectacles únics, concerts que en principi només passaran als escenaris de Vic, la teva estada musical ha de començar el dijous 18 a les 20 h al Teatre l'Atlàntida, amb Roger Mas i Benjamim Taubkin . El pianista de São Paulo i el cantant i guitarrista de Solsona seran els encarregats d'oferir el concert inaugural del MMVV. Serà únic i qui sap si irrepetible, com les dues sessions que oferirà Xavi Lloses de la instal·lació sonora viva Nautilus Lab, un projecte que ha fet realitat després d'haver guanyat el Premi Puig-Porret. Serà dissabte 20 a les 20 i 22 h.

El més nou
El Mercat també serà un epicentre per a les estrenes musicals catalanes. Si vols ser el primer de veure nous espectacles i escoltar en viu els nous llançaments discogràfics, se't girarà feina, i hauràs de desdoblar-te per poder-ho veure tot. Entre les recomanacions d'EDR et proposem començar amb The Mamzelles , que actuaran dijous 18 a les 22.45 h a la Carpa Negra per estrenar Tòtem (DiscMedi, 2014), el seu segon llarga durada. Pau Vallvé serà divendres a les 22 h a l'auditori L'Atlàntida per avançar el contingut de Pels dies bons (autoeditat, 2014): "El títol és com un brindis, que per a cadascú tindrà una significat i un regust diferent. Un brindis pels dies bons, tant si són passats com presents, o escassos o si encara han de venir", diu el músic. Marc Parrot arribarà a Vic amb el seu vuitè àlbum d'estudi, Sortir per la finestra (Música Global, 2013), en concert el divendres 19 a les 23.30 h a la Carpa Negra. Una altra estrena destacada serà la d' Una terra sense mapa (Picap, 2014), el nou disc de Toni Xuclà , protagonitzat per la 'guitarra catalana', que es vestirà de gala dissabte 20 a la Carpa Vermella a les 21.15 h. També dissabte 20, a les 23.30 h a l'auditori L'Atlàntida, Anna Roig i l'Ombre de ton Chien estrenaran tercer disc, Un pas i neu i un pas (Satélite K, 2014), amb noves cançons i també un nou espectacle amb una curosa posada a escena.

Si et va el mainstream
Si ets poc atrevit i vols anar sobre segur, el teu escenari és el de la plaça Major. Allà se celebraran els concerts de final de gira d' Els Pets (divendres 19 a les 21.45 h) i Manel (dissabte 20 a les 21.45 h). I si ets de Vic, segur que coneixes a Joana Serrat : la cantautora és una de les promeses emergents de l'escena catalana. Per això dissabte a les 20.30 h actuarà a la plaça Major, i compartirà cartell i escenari amb Joan Colomo , sens dubte el cantautor punk més popular dels darrers anys, que hi actuarà a les 23.30 h, en un concert imperdible. 


Si vols ballar!
Si el que més t'agrada de la música en directe és ballar-la, el concert de F undación Tony Manero el divendres 19 a les 20.30 h a la plaça Major ha de ser a la teva llista d'indispensables. El mateix divendres, a la Jazz Cava i a la 1.45 h, Los Mambo Jambo i el seu rock'n'roll instrumental, barrejat amb surf i rhythm'n'blues, tampoc et decebran. El seu concert coincidirà amb el de Rapsuklei & The Flow Fanatics , a partir de les 1.15 h a El Sucre.

Què hi ha més enllà de la frontera?
Per als que vulgueu aprofitar el Mercat per descobrir les bandes internacionals que presenten nous discos, la proposta folk-rock dels alemanys 17Hippies serà dijous 18 a les 23.30 h a la Carpa Vermella destapant el seu onzè disc, Biester (Hipster Records / Souylfood, 2014). També podreu trobar la fusió andalusa d' Eskorzo , que amb més de divuit anys de trajectòria presenten nou disc, Camino de fuego , dissabte 20 a les 24.15 h a El Sucre. A l'auditori L'Atlàntida dissabte 20 a les 22 h la protagonista serà l'alemanya Johanna Borchet , presentant un espectacle que reuneix improvisació, patrons minimalistes, balades de jazz impressionistes i tonades pop enganxoses.

La trikitixa serà la protagonista del concert de Kepa Junkera & Sorginak (dissabte 20, L'Atlàntida, 22.45 h), mentre que la madrilenya Marlango serà també el dissabte a l'auditori L'Atlàntida a partir de les 21 h, i el bluesman andalús  Raimundo Amador actuarà divendres també a L'Atlàntida a les 23 h.


M'agrada d'escobrir nous grups
Si el que busques són descobertes, el Sona 9 és sens dubte una de les teves cites. La semifinal del concurs per a bandes emergents catalanes se celebrarà dissabte 20 a partir de les 20.30 h a la plaça de la Catedral, amb els directes de Pantaleó , Rock Kills i Trau , a més dels guanyadors de l'any passat, Copa Lotus , que presentaran el seu primer disc, El moixó foguer .

Però aquesta no serà l'única proposta per a ments curioses. Els  Ocellot seran dijous a mitjanit també a la Jazz Cava, i l'alter ego del barceloní Nico Roig , Os Meus Shorts, actuaran divendres a l'auditori L'Atlàntida a la 1 de la matinada. Diuen que la proposta musical de Germà Aire és pop marcià; no et perdis el directe del duet vigatà el dissabte 20 de setembre passada la mitjanit a la Jazz Cava. La llista de descobertes pot ser infinita i té moltes més propostes, però posem la cirereta final amb l'estrena dels mallorquins Beach Beach , que presentaran el seu segon disc, The Sea (La Castanya, 2014), dissabte 20 a la 1.45 h a la Jazz Cava. 
Arxivat a: Enderrock, mmvv, Mercat Música Viva de Vic, estrenes, MMVV, comença