L'esperit viu de Bonobos

EP especial amb la revista de setembre

| 17/09/2014 a les 15:00h

El grup osonenc de fusió Bonobos va publicar a l'abril el seu disc de debut, Animalànima (RGB Suports, 2014). La formació es va donar a conèixer amb l'EP From Centelles to the World (autoeditat, 2012) i el lema 'Viu-la, que la vida viu en l'ara'. La banda predica el que ha batejat com una 'patxanga carinyosa' entre el funk, el reggae i el pop: podeu descobrir-los amb la revista de setembre.
 Bonobos Foto: Elisabet Mateu
La superbanda festiva Bonobos ha esclatat amb Animalànima. "Volíem un disc conceptual, perquè al capdavall el que acaba sent social són les històries que expliques i que la gent et conegui a tu i el que vols transmetre", diu el cantant Jordi Ginesta. El grup està format per set joves que van decidir enfocar la vida amb optimisme i vehicular-ho a través de la música.
Des del principi els centellencs Bonobos van optar per fer "una cançó positiva i una apologia al carpe diem. L'ara és una cosa molt potent que compartim amb la gent de la nostra generació, i de fet amb tothom. El present és un patrimoni que compartim tots, mentre que el futur és patrimoni dels qui creiem en l'ara". D'aquí neix "La vida", cançó inclosa a la seva maqueta i que els va dur a tocar arreu de Catalunya.
Tot i seguir cantant al present, a Animalànima fan un pas més: "No hem exigit res, perquè potser és una mica pedant. Diem que s'ha de viure en l'ara, però des de l'acció constant. Volem que el nostre discurs construeixi, i la música és una bona eina per difrondre-ho", assegura el cantant. La banda destil·la energia i tendresa a parts iguals, i d'aquí neix el concepte per definir-se com a 'patxanga carinyosa'.
El disc inclou 14 cançons alegres i vitalistes, marcades pel compromís social del grup de Centelles. Osona viu una veritable efervescència musical i Bonobos ho reflecteix amb diverses col·laboracions a Animalànima, entre les quals les de Roser Cruells (Els Catarres) i The Sey Sisters. Amb la revista de setembre distribuïm un EP amb quatre cançons, per descobrir el so dels centellencs.
Arxivat a: Enderrock