El Sona 9 arriba al MMVV i al BAM

Semifinals: dissabte a Vic i diumenge a Barcelona

| 20/09/2014 a les 12:00h

Pantaleó, Trau i Rock Kills són els grups que actuaran avui la segona semifinal del Sona 9 al Mercat de Música Viva de Vic. Demà, diumenge 21, Manuela Kant, El Pezpsiquiatra i Saint Tropez tancaran al BAM de les Festes de la Mercè les semifinals en directe de la 14a edició del Sona 9.
En aquestes eliminatòries i durant els 30 minuts, els grups hauran d'interpretar alguna de les cançons del seu repertori juntament amb les dues proves musicals encarregades pel jurat del concurs. Es tracta de musicar un poema a escollir entre els autors Marc Romera, Miriam Cano i Joan Duran, i versionar en català una cançó de lliure elecció.



MERCAT DE MÚSICA VIVA DE VIC
Per als concerts del Mercat de Música Viva de Vic, Pantaleó versionaran la cançó "Porque te vas" de José Luís Perales, popularitzada per Jeanette, i musicaran el poema "Verge" de Marc Romera. Trau, per la seva banda, han optat per un clàssic dels Beatles, "Rain", i pel poema de Joan Duran "Alça't, amor, del fang...". Els olotins Rock Kills tancaran la segona semifinal al MMVV aproximat-se de nou al poema de Marc Romera, i fent una relectura de la cançó "Jungle Drum" de la cantant islandesa Emiliana Torrini.
> Dissabte 20 de setembre • 20.30 h • Plaça d
e la Catedral
20.30 h > Pantaleó (indie pop · Terrassa)
21.15 h > Trau (pop psicodèlic · Sant Boi de Llobregat)
22.00 h > Rock Kills (power pop · Olot)




Per al darrer concert semifinal al BAM de Barcelona el dia 21, Manuela Kant obriran la tarda de diumenge interpretant entre altres cançons del seu repertori el poema de Míriam Cano "Si dic la por..." i versionant al català el tema "Kiss from a Rose" del cantant de soul i rhythm'n'blues britànic Seal. Els barcelonins El Pezpsiquiatra versionaran el gran cantautor italià Franco Battiato i una de les seves peces més populars, "Centro di gravità permanente", i musicaran Marc Romera i el seu "Verge", un dels poemes més ben valorat pels grups del Sona 9, que juntament amb "Si dic la por...", de Míriam Cano, han estat els grans protagonistes d'aquesta prova. Precisamet aquest poema l'han escollit per musicar el grup Saint Tropez, que tancaran les semifinals del Sona 9 amb un altre clàssic dels Beatles, "Across the Univers".
 > Diumenge 21 de setembre • 18.00 h • Plaça de Joan Coromines
18.00 h > Manuela Kant (pop-folk · Barcelona)
18.45 h > El Pezpsiquiatra (rock · Barcelona)
19.30 h > Saint Tropez (pop-rock · Sant Feliu de Guíxols)

De les tres semifinals en directe a l'Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic i el BAM de Barcelona sortiran els cinc grups que passaran a la fase final del concurs, darrera cita prèvia a la gran final del Sona 9 de dimarts 11 de novembre a la sala Apolo.
Arxivat a: Enderrock