Un trajecte de ritmes jamaicans

Estrenem dues cançons del segon disc del projecte 'Reggae per xics' de The Penguins

| 23/10/2014 a les 07:00h

La banda de Sant Feliu de Llobregat torna a irrompre a escena amb el segon volum de la iniciativa Reggae per xics. Després d'haver publicat un disc homònim el 2011, The Penguins trauran un nou treball amb les mateixes coordenades: cançons populars i ritmes sincopats per endinsar els més menuts al gènere. Pugem al tren (Buenritmo Records, 2014) arribarà a les botigues el proper dimarts 28 d'octubre i es pot reservar a través d'aquest enllaç. Avui, en exclusiva a Enderrock.cat avancem dues cançons: "El tren Pinxo de Banyoles" i "Una mosca volava per la llum". 
 The Penguins Foto: Xavier Mercadé

Després d'haver iniciat el projecte Reggae per xics (Buenritmo Records, 2011), el motor de la música jamaicana de  The Penguins  no s'atura, i la setmana que ve publicaran un nou repertori de cançons populars, Pugem al tren (BuenRitmo Records). Si amb el primer disc la posada a escena es basava en la recepta del reggae, amb els membres de la banda com a cuiners amb els seus instruments, ara és el torn de la locomotora del reggae, tal com expressa la cançó que obre el treball, "El tren Pinxo de Banyoles": 



"Aquesta cançó encaixava amb un ritme de ska, el ritme del tren a mitja velocitat", comenta Eduard Polls (saxo tenor). A banda de promoure el cançoner popular, el grup escull cançons jamaicanes que s'hi escaiguin per així reivindicar el gènere. En aquest cas, la música fa referència a un tema de Prince Buster , però també n'hi ha d'altres al llarg del disc, com ara  Harry Belafonte  Toots & The Maytals .
L'àlbum inclou 13 cançons, moltes provinents del repertori més popular i tradicional, però a Pugem al tren també hi ha un poema musicat de Joana Raspall, "L'ase i el tractor", i una versió de "La fera ferotge" d' Ovidi Montllor , un tema "que sembla innocent però que té un contingut polític i social", una picada d'ullet al públic més gran.  
L'altra cançó que estrenem forma part de la col·lecció de tonades populars que han sonat infinitat de vegades als patis d'escola, excursions i colònies. The Penguins juguen a través d'un arranjament reggae amb una mosca que no para quieta: 



Passatgers al tren! 
El disc sortirà a la venda el proper dimarts 28 d'octubre, però aquest cap de setmana ja sonaran algunes de les noves cançons a les Fires de Sant Narcís de Girona. Serà el dissabte 25 a les 12 del migdia al parc de la Devesa. De moment han confirmat dues dates més: el 16 de novembre al teatre del Centre Parroquial de Sant Feliu de Llobregat i el 28 de desembre a l'Aliança del Poblenou de Barcelona. 

  Portada del disc 'Pugem al tren' del projecte Reggae per xics (The Penguins) Foto: Arxiu

Arxivat a: Enderrock