Marina Rossell i amics homenatgen Moustaki

Un nou disc enregistrat en directe al festival Grec tanca la trilogia de tribut

| 31/10/2014 a les 07:00h

Dimarts 4 de novembre es publica Tribut a Moustaki (Satélite K), el tercer títol d'una trilogia que ret homenatge al mestre. Després de dos treballs d'estudi, tanca el cicle un nou disc enregistrat en directe al teatre Grec en la darrera edició del festival barceloní. Ens avancem a la publicació del disc i podeu escoltar dues d'aquestes cançons a Enderrock, interpretades per Marina Rossell molt ben acompanyada: "Els amics" amb David Carabén (Mishima) i "Sense anomenar-la" amb Cesk Freixas.
Marina Rossell Foto: Arxiu Enderrrock

Si primer va ser  Canta Moustaki  (Harmonia Mundi, 2011), ara fa uns mesos va publicar  Canta Moustaki Vol. 2  (Satélite K, 2014), i després de la presentació en directe d'aquests treballs el darrer 3 de juliol al teatre Grec de Barcelona, ara publica un nou –i darrer– capítol per a la trilogia,  Tribut a Moustaki  (Satélite K), un nou treball que començarà a rodar en directe el proper 23 de novembre al teatre La Faràndula de Sabadell.



"És una cançó on  Moustaki  fa al·lusió directa al que ell anomenava la revolució permanent. Vaig triar aquesta cançó la col·laboració de  Cesk   Freixas  perquè m’encanta seva persona i manera de fer, per això el vaig convidar, perquè l’estimo", explica  Rossell . És una de les moltes col·laboracions que trobem en aquest treball.



L'altra estrena d'EDR és la cançó "Els Amics": " Moustaki  fa aquesta cançó com un tribut a l’amistat en el sentit més profund de la paraula, convida els seus amics i amigues a compartir la vida. Vaig convidar en  David   Carabén  de  Mishima  perquè m’agrada el que escriu, el que canta, perquè el conec de jovenet, adoro la seva manera de ser, i també perquè l’estimo molt". 

Per a l'ocasió,  Rossell  ha volgut mesclar dues generacions musicals ben diferents, i és per això que durant el disc van passejant per l'escenari molts col·laboradors. A més de  Carabén  i  Freixas , l'amic de Moustaki   Nilda   Fernández  hi col·labora interpretant "En el Mediterrani", i la seva filla  Pia Moustaki , amb una versió de "Millord". La llista d'acompanyants no acaba aquí:  Josep   Tero Alessio Arena , Bikimel  i els Bastoners de Santa Margarida i els Monjos interpreten la "Marxa de Saco i Vanzetti", un tema que l'homenatjat va popularitzar en francès. Entre les altres novetats del treball, a  Tribut a Moustaki  (Satélite K) trobem el primer enregistrament en directe d'una de les cançons més emblemàtiques de  Rossell , "La gavina". 
Arxivat a: Enderrock