"Bon cop de falç. La història de l'himne" en antena a les TV locals

El documental s'emetrà avui a les sis de la tarda a 15 canals de la xarxa de televisions locals

| 01/11/2014 a les 07:00h

Després d'emetre's a TV3 el passat 9 de setembre, aquesta tarda (18 h) es podrà tornar a veure el documental "Bon cop de falç. La història de l'himne" a Pirineus TV, RTV Vandellòs - Hospitalet de l'Infant, RTV l'Escala, Televisió de Girona, El Punt AVUI TV, ETV, Canal Blau, RTV El Vendrell, Lleida TV, El 9 TV, Canal Terres de l'Ebre, VOTV, Olot Televisió, Televisió del Berguedà i TV Ripollès. 
 
Bon cop de falç Foto: Arxiu Enderrock

"Els Segadors" és l'himne nacional de Catalunya, i els seus orígens es remunten molt abans de la Guerra dels Segadors (1640); però poc més se sabia de la seva història fins que l'etnomusicòleg Jaume Ayats va escriure Els Segadors. De cançó eròtica a himne nacional (L'Avenç, 2011). Ara, la cançó ha fet el salt a la pantalla en forma de documental. Avui es podrà veure a les 18 h per 15 televisions locals.
Preocupat per dotar Catalunya d’un himne, l’any 1892 Francesc Alió escriu la música d’”Els Segadors” adaptant la versió d’una cançó popular. Després de molts avatars, la peça es consolida com a himne nacional de Catalunya. Però, quins són els veritables orígens d'aquesta emblemàtica composició? Aquesta és la pregunta que planteja 'Bon cop de falç', un documental dirigit per Eloi Aymerich i coproduït per Grup Enderrock, L'AvençClackTelevisió de Catalunya i La Xarxa, un documental que convida a seguir la història social i emotiva del país a través d'"Els Segadors".  

Bon cop de falç, la minisèrie
A banda del documental, les television locals emetran aquesta tardor una minisèria de cinc capítols que inclou material inèdit del rodatge.
Arxivat a: Enderrock