EDR nominat als Premis ARC

XII edició dels Premis a la indústria musical del directe de Catalunya

| 14/11/2014 a les 12:00h

El proper 15 de desembre a la sala Barts de Barcelona se celebrarà la 12a edició dels Premis ARC, que atorga l'Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya. Aquests guardons premien la indústria musical del directe de Catalunya. Love of Lesbian, Manel, Sílvia Pérez i Raül Fernández, Els Amics de les Arts, Txarango i Macedònia són alguns dels 42 artistes nominats a millors gires. 
Finalistes Premis ARC

El setmanari EDR, editat per Grup Enderrock, és un dels finalistes en la categoria de millor mitjà de comunicació o programa musical; una candidatura que comparteix amb el programa Els Matins de TV3, el suplement 'Play' del diari Ara i el programa Catalunya Exprés de Ràdio 4.
Els nominats han estat escollits d’entre totes les propostes que ha fet arribat el sector de la indústria de la música en directe, els artistes, l’Institut Ramon Llull i les associacions ASACC i Musicat. 
En la seva dotzena edició, ARC ha seleccionat un total de 66 nominats en setze categories que tenen en compte les millors gires, les millors programacions i els millors mitjans de comunicació que donen suport la música del nostre país. 
La festa dels Premis ARC estarà conduïda i presentada pel periodista i director del programa Ànima del canal 33, Toni Puntí, i la presentadora Júlia Bertran. Al llarg de la nit hi haurà actuacions d’algunes de les formacions més destacades de la temporada passada, com Joan Dausà, Els Amics de les Arts, Love of Lesbian o Oques Grases , que actuaran acompanyats del Muchacho (La Troba Kung-Fú, Los Sobrinos). 

PREMIS A GIRES: 
Millor gira per sales de Catalunya: Blaumut, La Troba Kung-Fú, Manel i The Excitements.
Millor gira internacional d'artista o grup català: A Contrablues, Che Sudaka, Extraperlo i La Pegatina.
Millor gira per festes majors de temes propis:  Buhos, Els Pets, Oques Grasses i Txarango.
Millor gira per festivals: Els Amics de les Arts, Joan Dausà, La iaia i Mishima.
Millor gira per teatres i auditoris de Catalunya: Deudeveu, Gerard Quintana i Xarim Aresté, Love Of Lesbian, Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernández.
Millor gira d'artista o grup musical adaptada a públic familiar o infantil: Beatles for Kids, Landry El Rumbero, Macedònia i Reggae per Xics.
Millor gira per festes majors de grups de ball: Aquàrium, La ChattaTitanium i Venus.
Millor gira per festes majors de grups de versions o tributs: Hotel Cochambre, La Banda del Coche Rojo, La Loca Histeria i Orquestra Mitjanit.
 

PREMIS GENERALS: 
Millor programació d'espai musical: Rocksound (Barcelona), Sala Zero (Tarragona), Sala Cafè Teatre Escorxador (Lleida) i Voilà (Manresa). 
Millor programació de sala de concerts: Clap (Mataró), La Mirona (Salt), Razzmatazz (Barcelona) i Stroika (Manresa).
Millor programació de teatre o auditori: Auditori de Vilafranca del Penedès, L'Atlàntida de Vic, el Teatre de Bescanó i el Kursaal de Manresa.
Millor programació de festa major: Festes de Martorell, Festes de Lleida, Les Santes de Mataró i Sant Narcís de Girona.
Millor cicle de música o festival: BarnaSants, CruïllaBCN, Festival de Guitarra i Petits Camaleons.
Artista revelació: Bonobos, Ebri Knight, Germà Negre, Halldor Mar, Joana Serrat, Judit Neddermann, Obeses, Ol'Green, Projecte Mut i Sara Pi.
Millor mitjà de comunicació o programa musical: Els Matins de TV3, el suplement 'Play' del diari Ara, el setmanari EDR de Grup Enderrock i el programa Catalunya Exprés de Ràdio 4. 

El Premi Trajectòria Professional es revelarà la mateixa nit dels guardons.
Arxivat a: Enderrock