Trau: "Gravar un disc és l'agonia de tothom qui guanya"

Entrevistem els guanyadors del Sona 9 2014 una setmana després de la final

| 18/11/2014 a les 07:00h

El quartet de pop-rock va guanyar la XIV edició del concurs de maquetes Sona 9 i es va disputar el premi amb els també finalistes Manuela Kant i Pantaleó. A Enderrock.cat parlem amb el teclista de Trau, Xavi Artigas, per saber com han viscut el seu pas pel concurs.
Trau, guanyadors del Sona 9 2014 Foto: Xavier Mercadé

EDR: Com valoreu l’experiència del Sona 9 una setmana després de la final?
Xavi Artigas: Molt positiva, sobretot ens ha ajudat a presentar-nos, posar-nos les piles i anar pas a pas per totes les fases. Havíem de treballar sí o sí i hem après a treballar més ràpid. A més, ens hem unit més com a grup. El fet d'arribar a la final ha estat un subidón, i guanyar-la encara més!

EDR: Com vau viure la gala?
X.A: Vam anar amb la idea 'que passi el que hagi de passar'. Els tres grups teníem premi, però sempre vols acabar el primer. Estàvem molt nerviosos i molt positius. 

EDR: Ho heu celebrat d'alguna manera en especial?
X.A: Hem de fer un sopar, encara! Quan es va acabar la gala vam estar una bona estona recordant les coses que havien passat al llarg del dia. Ara ja ens han sortit concerts, entrevistes i de moment no hem tingut temps per parlar-ne i assajar. 


EDR: Quina de les proves del Sona 9 recordeu amb més il·lusió?
X.A:
Musicar el poema. Tot el que sigui compondre és el que ens inspira més, i ho vam ajuntar amb la prova que consistia a enregistrar un tema a Bucbonera Records. Vam escollir la musicació del poema de Joan Duran, "Alça't, amor, del fang", perquè era una novetat, l'havíem creat tots quatre i n'estàvem molt satisfets. 

EDR: I ara què? Ja heu pensat en les coordenades del disc?
X.A: Trau és prioritari per a nosaltres. Les cançons ja les tenim i fins i tot en podrem descartar i fer una tria. El disc serà llarg i és la base per fer un pas més, a banda de fer concerts. Suposo que gravar un disc és l'agonia de tothom qui guanya, ja ho veurem! 
Arxivat a: Enderrock