Demà es presenta 'I am a Catalan. La veu d'un poble'

Hi actuaran Halldor Mar i Germà Negre

| 19/11/2014 a les 15:00h

Grup Enderrock obre una consulta popular per saber quina és la cançó que ens representa millor com a país i ens projecta al món. Fins al 25 de novembre podeu decidir quin tema us agrada més votant en aquesta enquesta una de les 20 cançons proposades. La votació s'emmarca dins una campanya titulada 'I'm a catalan. La veu d'un poble', que es presentarà oficialment demà a la Sala B de Luz de Gas. Hi vols anar?


Enderrock ha fet una tria de 20 cançons perquè entre tots decidim quina ens representa millor com a país a través d'una votació popular que s'engega avui i s'allargarà fins al proper 25 de novembre. Per ordre alfabètic a la llista hi trobem: "Al vent", de Raimon; "Boig per tu", de Pep Sala, Carles Sabater i Josep Capdevila (Sau); "Bon dia", de Lluís Gavaldà (Els Pets); la tradicional "Cançó del lladre"; el "Cant del Barça"; "El Cant dels ocells"; "El meu avi" (l'havanera de Josep Lluís Ortega i Monasterio); l'himne nacional de Catalunya, "Els Segadors"; el poema de Verdaguer "L'emigrant" musicat per Amadeu Vives; "L'Empordà" (escrita per Josep Thió i Jaume Rufí i popularitzada per Sopa de Cabra); "L'estaca", de Llach , "La gavina", composta per Frederic Sirés; la cançó tradicional "La presó de Lleida"; la sardana "La Santa Espina"; "Los set gotx" del Llibre Vermell de Montserrat; "Paraules d'amor", de Serrat ; "Qualsevol nit pot sortir el sol", de Sisa ; "Què volen aquesta gent?", de Bonet i Lluís Serrahima; la popular "Se'n va anar", o "Tio Canya", popularitzada per Al Tall.

La marca de roba Club 1714 presentarà demà a la Sala B de Luz de Gas de Barcelona (al carrer Muntaner 246) la seva nova col·lecció de roba, titulada Ambassador Barcelona Catalonia. Ho farà en un acte molt especial, on a més se celebrarà la primera edició dels Premis Ambaixadors de Catalunya, uns guardons on per elecció popular es vol escollir "qui ha estat el personatge contemporani i el personatge històric que millor ha fet aquest paper d'ambaixador". Amb la col·laboració d'Enderrock, també han afegit la categoria 'Ambaixadors de la nostra música' als premis. Fins al 20 de novembre es pot votar entre Pau Casals, Lluís Llach, Peret, Els Pets, Obrint Pas, La Pegatina, Josep Carreras, Jordi Savall i Maria del Mar Bonet.
La Gala dels Ambaixadors de Catalunya serà demà a les 20.30 h a la Sala B de Luz de Gas. A la vetllada també hi haurà les actuacions d'Halldor Mar i Germà Negre, dues bandes que en directe versionen alguns dels temes més populars del nostre país. Si voleu assistir-hi, podeu demanar invitacions enviant un correu a [email protected]

I'm a catalan. La veu d'un poble
En aquest mateix acte hi haurà la presentació de tot el que inclourà la campanya 'I'm a catalan. La veu d'un poble', que engeguem amb la votació de la cançó que ens representa millor com a país. És una iniciativa d'Enderrock amb el suport d'Òmnium Cultural, Nació Digital, El Punt Avui i el Club 1714.
 
Portada EDR 45 Foto: Muntatge Manuel Cuyàs
Arxivat a: Enderrock