Enric Hernàez canta a Helena

Estrenem una cançó del nou disc del cantautor barceloní

| 26/11/2014 a les 07:00h

"Cançó per a Helena" és el tema del cantautor barceloní Enric Hernàez que dóna nom al nou disc que presenta després de tres anys. La idea de l'àlbum s'ha estat gestant des del 2011, però no va ser fins a principi d'aquest any que Hernàez va trobar la inspiració final per dur-lo a terme en una jam session al barri de Sant Andreu. Ara ens presenta un àlbum de textures jazzístiques que s'adapten perfectament a la seva feina de composició.
Enric Hernàez Foto: Juan Miguel Morales

Considerat gairebé un prodigi de la música a la dècada dels 80 i artista fonamental per a la cançó catalana, Enric Hernàez feia quasi tres anys que no ens regalava cap nova peça. Mestre musical, la seva carrera ha estat marcada per diferents estils segons l'època. Assolida la maduresa amb l'arribada del nou mil·lenni, Hernàez va treballar de ben a prop amb l'escriptor David Castillo per musicar una sèrie de textos recollits a No t'oblido ni quan l'aspra nit s'obre (DiscMedi, 2008). Precisament amb Castillo col·labora novament en dues de les cançons del nou àlbum.



"Cançó per a Helena" és la cançó que obre el disc, i també la que li dóna nom. Aquest suposa el primer àlbum d' Enric Hernàez després de  360 llunes (DiscMedi / Blau, 2011), una mirada antològica a tres dècades de carrera. Enregistrat en directe, el disc va fer que s'emportés el Premi BarnaSants 2011, que reconeix els millors concerts de la secció oficial del festival. El nou treball, de fet, beu molt d'aquest festival: "He treballat amb molts músics joves per fer-lo, i el que m'agrada és que tots hi aporten alguna cosa sense que jo hagi de prendre una direcció determinada. Tots ens trobem a mig camí".

"Aquest projecte neix de les converses amb Lluís Cabrera i Enric Palomar del Taller de Músics, i també gràcies al suggeriment d'un jove músic, en Javi Garrabella", explica Hernàez . La inspiració la va trobar ràpidament. "Vaig anar a una jam que es feia a un local de Sant Andreu a parar l'orella, i al tercer tema estava decidit a portar aquell so al meu disc." Així, el cantant es va envoltar d'antics col·laboradors i nous músics, i després d'una primavera d'assaigs, l'estiu del 2014 van entrar als estudis Bonsó del barri de Gràcia, a Barcelona. En poques sessions tenien el disc enllestit.
Arxivat a: Enderrock