Descobrint Trau

Escolta l'EP dels primers temps de la banda santboiana

| 27/11/2014 a les 07:00h

Pau Torrens (veu i bateria), Jordi Bastida (guitarres), Xavi Artigas (veus i teclats) i Núria Botia (baix i veus) es van proclamar guanyadors del Sona 9 2014 el passat 11 de novembre a la sala Apolo de Barcelona. Va ser una nit marcada pels nervis i la bona música, en què es van disputar el guardó amb Manuela Kant i Pantaleó. Després de la final, el quartet es posa en marxa per preparar el seu primer disc a poc a poc. Per no fer tan llarga l'espera, recuperem l'EP que van presentar al concurs per conèixer el pop psicodèlic amb anhels seixanters de Trau.
Trau Foto: Carles Rodríguez

A banda del reconeixement i la recompensa material,  Trau  recorden l'experiència al llarg dels nou mesos en què transcorre el concurs com un procés constant d'exigència i superació: "Sobretot ens ha ajudat a presentar-nos, posar-nos les piles i anar pas a pas per totes les fases. Havíem de treballar sí o sí i hem après a treballar més ràpid. A més, ens hem unit més com a grup. Haver arribat a la final ha estat un subidón, i haver-la guanyat encara més!", valora Xavi Artigas (veus i teclats). 



Pau Torrens (veu i bateria), Jordi Bastida (guitarres), Xavi Artigas (veus i teclats) i Núria Botia (baix i veus) havien militat en bandes com Mel o Phillipes. Aquest bagatge els ha dut a cantar en català un pop psicodèlic seixanter, que van presentar en un EP de cinc cançons enregistrat a La Cambra de Sant Boi de Llobregat amb Ricard Ros. No s'amaguen de ser uns beatlemaníacs, com demostren a "Somni de Festa Major", tema que segons Artigas tenen clar que entrarà a formar part del primer disc de Trau. Juntament amb "Borinot de bardissa" són les dues peces que més ha cantat el públic.

"Cant de quan la sang que ens bull" és un crit per frenar els poderosos i fer-los tocar de peus a terra. A "85 estels" canten una prudència que també els caracteritza a l'hora de prendre decisions com a banda. Ara bé, si es tracta de compondre, no hi ha indecisió: "Ens vam posar durs amb això, fem el que ens ve de gust i si agrada a la gent, millor, que els grupis de la banda siguem nosaltres mateixos", valora Xavi Artigas. "L'últim tren" és un avís per no deixar perdre les oportunitats que vénen. En el cas de Trau un dels dels trens era el Sona 9, i han arribat fins al final del trajecte.  



De totes les fases del concurs, el teclista assegura que recorden especialment amb un somriure la prova on havien de musicar un poema. Van escollir els versos de Joan Duran, “Alça't, amor, del fang...”. La van defensar en directe a la semifinal del Mercat de Música Viva de Vic, i a més van aprofitar per enregistrar-la a La Bucbonera Records, dins el marc del concurs. 

L'abisme del debut ja no és tan gran, i expliquen que tenen molt de material per escollir. El disc serà llarg, però encara han de seure i plantejar com l'enfoquen. En paral·lel també treballen el directe, i els propers concerts confirmats fins a la data són: 21 de desembre a Vic, 3 de gener a Lleida i 12 de febrer a Banyoles.
Arxivat a: Enderrock