Pi de la Serra a Santo Domingo

Se celebra el 40è aniversari del festival politicomusical 'Siete días con el pueblo'

| 27/11/2014 a les 06:59h

Del 25 de novembre a l'1 de desembre de 1974 la capital de la República Dominicana va acollir el festival 'Siete días con el pueblo', un acte de protesta contra la política del president de l'època, Joaquín Balaguer, organitzat per la Central General de Treballadors (CGT) del país. 40 anys després commemoraran l'efemèride amb bona part dels artistes que hi van participar, com ara Pi de la Serra Víctor Manuel, el grup veneçolà Los Guaraguao i els dominicans Víctor Víctor i Ramón Leonardo
 Pi de la Serra Foto: Juan Miguel Morales

Al llarg d'una setmana, el festival va ser el centre neuràlgic de la cançó protesta de l'Amèrica Llatina, i s'hi van aplegar artistes nacionals i internacionals, en un context marcat pel dia a dia dels governs dictatorials. 'Siete días con el pueblo' va ser una llarga desfilada de cantautors de renom, com ara l'argentina Mercedes Sosa, els cubans Silvio Rodríguez i Noel Nicola, la cantant espanyola Ana Belén, el mexicà Guadalupe Trigo, Lucecita Benítez des de Puerto Rico, l'uruguaià Roberto Darwin, la dominicana Sonia Silvestre, la banda veneçolana Los Guaraguao, i entre els grups locals: Víctor Víctor, Claudio Cohén, Carlos Francisco Elías, Soledad Álvarez, Ramón LeonardoChico González, Johnny Ventura i Cuco Valoy.
Francesc Pi de la Serra també hi va acompanyar Ana Belén a la guitarra. És per això que, 40 anys després del festival, bona part dels protagonistes es retroben a Santo Domingo per rebre un reconeixement oficial i retre homenatge a la fita històrica. Al llarg de la setmana s'han programat diversos actes en record a 'Siete días con el pueblo', com ara una exposició fotogràfica, un espectacle dels joves cantautors dominicans i un acte solemne a la Cambra de Diputats. 
 
Arxivat a: Enderrock