Joan Dausà tanca l'any

El número de desembre de la revista inclou el DVD de Bongo Botrako

| 28/11/2014 a les 12:00h

L'Enderrock 230 ja està disponible als quioscos, els supermercats Bon Preu i les llibreries Abacus. Joan Dausà protagonitza el número que posa fi al 2014 envoltat dels talents artístics i amics que l'han acompanyat en la seva trajectòria. Entre les pàgines del número més fred de l'any també hi trobareu els finalistes del VII Certamen Terra i Cultura, la final del Sona 9 2014, Andreu Rifé i La iaia XXL. A més, amb la revista s'encarta el DVD en directe del concert de Bongo Botrako i per 12,5 € podreu aconseguir el número 230 + DVD + el disc de La Marató de TV3. 
Portada número 230 Foto: Arxiu Enderrock

El músic i actor de Sant Feliu de Llobregat s'ha convertit en un dels artistes més populars del panorama català i actualment té molts projectes en marxa. Al costat d'Antonio Díaz, conegut als escenaris com El Mago Pop, oferiran un espectacle de música i màgia al Festival del Mil·lenni el dissabte 6 de desembre. A més, Joan Dausà col·labora a l'edició d'enguany d'El disc de La Marató de TV3 i paral·lelament està presentant les noves cançons del seu segon disc, On seràs demà? (Cameo, 2014). Per tot plegat, a l'Enderrock de desembre l'hem reunit amb 'talents' de primera línia del món de la música, el teatre i el cinema català que a banda de ser companys de viatge, són bons amics: Axel Pi (Sidonie), els productors Santos & Fluren (Blind Records), l'actor i director teatral Oriol Broggi, el cineasta Dani de la Orden i les actrius Clara Segura i Aina Clotet. Ells l'han vist créixer i evolucionar als escenaris, i amb la seva veu expliquem com ha arribat fins aquí.

Els tarragonins Bongo Botrako protagonitzen el DVD que acompanya la revista de desembre, el testimoni en directe del seu pas pel festival Viña Rock. Titulat Punk parranda (Kasba Music, 2014), l'audiovisual desprèn la potència i energia de la banda. A més, els entrevistem a fons per saber com s'ho fan per donar el màxim davant els seus seguidors.

Les darreres pàgines de l'any també inclouen les novetats discogràfiques de Partido, Gener, Miquel SerraProjecte Mut, La iaia XXL amb la Cobla Bisbal Jove i la faceta més oriental d'Andreu Rifé, que presenta Samurai (DiscMedi, 2014).

Aquest mes la secció 'Destrio' la firma Màrius Serra, l'havanera "La Gavina" emprèn el vol a 'Temps era Temps' i brindem pels 20 anys del segell gironí RGB. La cantautora Judit Neddermann ha guanyat el premi Miquel Martí i Pol del VII Certamen Terra i Cultura per la musicació "El fugitiu", i recuperem els poemes de la resta de finalistes en un reportatge sobre la iniciativa impulsada pel Celler Vall Llach.
 
A part de les cròniques destacades d'alguns concerts del darrer mes, recordem la gran nit que es va viure a la sala Apolo de Barcelona a la final de la XIV edició del Sona 9 de la mà dels seus protagonistes: Trau (Premi Sona 9), Pantaleó (Premi Joventut) i Manuela Kant (Premi Èxit) i El Pezpsiquiatra (Premi Votació Popular).

El disc del mes que destaca el periodisa i crític musical Jordi Bianciotto és Antología desordenada (Sony Music) de Joan Manuel Serrat, i ens acomiadem del 2014 amb la il·lustració de Marta Bellvehí de la cançó "Quan ens creuem" de Joan Dausà.

Cançons per al cor

Al llarg del mes de desembre, podreu adquirir el Disc de La Marató amb l'Enderrock per només 12,5 € (revista + DVD de Bongo Botrako + CD de La Marató). A l'interior de la revista publiquem un reportatge sobre el disc en català més venut de l'any, un fenomen solidari de 19 cançons a càrrec d'una trentena d'artistes que canten per curar les malalties del cor. 
Arxivat a: Enderrock