Pepet i Marieta d'aniversari a l'Apolo

Dimecres tanca gira amb el lema 'Més enllà de la cançó de l'estiu'

| 01/12/2014 a les 07:00h

Serà el punt i final de la gira d'aquests darrers mesos, popularitzada per la cançó de l'estiu de TV3 "Que corri l'estiu". A més, coincidint amb els deu anys del debut de la banda, Pepet i Marieta celebraran la dècada amb un concert antològic on també sonaran cançons del proper disc que publicaran el 2015.
Pepet i Marieta Foto: Juan Miguel Morales

Els ebrencs actuaran d'aquí a dos dies a la sala Apolo de Barcelona per celebrar els deu anys del seu primer disc, Sempre hi ha un pedaç pa un descosit (Singulars, 2004), i també per acomiadar-se de la gira del 2014. Aquest estiu han calat fort i a banda de sonar a bona part de les festes majors del país han protagonitzat la cançó de l'estiu de Televisió de Catalunya. Però la formació ja fa anys que pica pedra, i tot va començar amb Josep Bordes en solitari: "Vaig començar tot solet i s'ha acabat convertint en una banda de set músics. Va començar sent una proposta d’autor i ha acabat en una proposta festiva. Vam passar de barets i llocs petits a festes majors i festivals, i penso que si alguna cosa ha perdurat és la intenció de cuidar molt les lletres. No és un discurs pamfletari, el missatge va una mica més enllà, de la vida, la consciència, per fer raonar la gent", comenta l'alma mater del grup. 

La fórmula de Pepet i Marieta inclou festa i discurs, amb l'humor per bandera "com a caràcter de les Terres de l'Ebre". No obstant això, també estan avesats a cantar l'estricta actualitat, des de "La rumba del #Sísí", el "No ho volem" (en referència al projecte Castor) o "La Via": "Agafem les històries des de la perspectiva més de carrer, no donem lliçons, sinó que procurem ser una mica la veu del poble", valora Bordas. 

Convidats a l'Apolo
Pepet i Marieta volen celebrar 10 anys de la millor manera que ho saben fer: amb un directe festiu i ple d'energia. Per fer-la més grossa, han convidat membres de La Pegatina, Pirat’s Sound SistemaEl Niño de la Hipoteca, que pujaran a l'escenari per fer un fi de festa en majúscules. A més, tothom que hi assisteixi tindrà accés gratuït a la sessió Caníbal Sound System, programació setmanal de la sala on sona el més destacat del mestissatge, reggae, dancehall, balkan, hip-hop, ska, rock, rumba, etc. El concert començarà a les 22 h i es poden comprar les entrades a través d'aquest enllaç. 

Sense vacances i a preparar nou disc
Els ebrencs tindran poc temps per descansar, perquè a final de setmana es tancaran a l'estudi per enregistrar nou disc, que publicaran una mica abans de la primavera del 2015. Serà un nou treball eclèctic, on hi haurà una clara aposta pel pop: "Serà un disc en la línia dels anteriors pel que fa a la festa, missatge i humor, però inevitablement amb cançons influenciades per la meva recent paternitat. He fet una sèrie de temes vitalistes que parlen d'una nova vida, d'esperança i ganes de viure, que fan plantejar-se per què ets aquí i quin és el sentit de la vida", valora el líder de Pepet i Marieta

Encapçalarà la producció Marc DaSouza, que recentment ha treballat en el debut de Zoo i el darrer disc d'Aspencat. Pel que fa a la gravació, serà a cavall de l'estudi de Marc Parrot i El Tercero Studios (Benicarló). Una de les cançons que inclourà és l'homenatge "10 anys", tema que ha interpretat al plató d'Enderrock TV i que podeu veure en el següent vídeo en format acústic: 


Arxivat a: Enderrock