Sopa de Cabra presentarà nou disc el 2016

El grup enregistrarà les noves cançons a l'estiu de l'any que ve

| 28/11/2014 a les 22:43h

Sopa de Cabra té previst tornar a l'estudi de gravació cap a l'estiu de l'any vinent per enregistrar noves cançons per a un nou disc que sortirà al llarg del 2016, coincidint amb el 30è aniversari de la banda. El guitarrista i compositor Josep Thió ho va anunciar ahir a la presentació del llibre Llach, lletra i música de Xavier Amat, a la Llibreria 22 de Girona i el grup ho ha fet públic avui en un comunicat oficial on confirmen en el seu retorn.
Sopa de Cabra Foto: Ibai Acevedo

Sopa de Cabra té previst enregistrar cançons per a un nou disc que s'ha d'editar al llarg del 2016. Això és el que el compositor i guitarrista Josep Thió va explicar al periodista Xavier Amat, durant la presentació ahir a la Llibreria 22 de Girona del seu llibre Llach, lletra i música, editat per Publicacions de l'Abadia de Montserrat.  Thió va confessar que té moltes ganes de tornar als escenaris, però que prefereix fer-ho amb noves cançons, per tal de defensar en directe un nou repertori. El músic ho va confirmar ahir a Enderrock i el grup ho ha anunciat oficialment avui en una nota de premsa. El guitarrista i compositor espera que el més important de tot plegat siguin les noves composicions: "L'important seran les cançons".

Segons va comentar Thió, el grup fa diverses setmanes que prepara les noves cançons. En el comunicat, l'empresa de management Promo Arts Music explica que la data per tornar a entrar a l'estudi de gravació no està fixada, però tenen previst que sigui a l'estiu del 2015 "per tenir el nou treball a punt en el seu 30è aniversari, el 2016". A més, els membres de Sopa de Cabra volen informar al públic de tot el procés creatiu i del seu retorn: "Som conscients que no haguéssim pogut fer mai sols el camí que hem fet. Des dels inicis a Girona amb La Maqueta, al Ben Endins del Zeleste, al Bona Nit Malparits del Razzmatazz, fins El Retorn amb tres Palaus Sant Jordi, el públic s'ha revelat sempre com una part essencial d’aquesta aventura". 

La majoria de membres de la banda estan convocats a actuar a la festa d'aniversari dels 20 anys d'RGB Management amb les bandes paral·leles que han muntat (Miralls de Dylan, Nou Dits, etc.), el proper 20 de desembre a la sala La Mirona de Salt. Es dóna la casualitat que el 1984, ara fa justament tres dècades, el grup conjuntament amb el mànager i bateria Xavi Fortuny van crear l'empresa Red, Green & Black per donar cobertura legal als seus tràmits de gestió.

El darrer disc d'estudi de la banda gironina va ser Plou i fa sol (Música Global, 2001), tot i que el grup va tornar a ajuntar-se per gravar la cançó d'homenatge a Joan Cardona 'Ninyín' "Seguirem somniant" per al disc de tribut a Sopa de Cabra Podré tornar enrere (Música Global, 2006). El seu darrer enregistrament discogràfic va ser  El retorn. Palau Sant Jordi 09/09/2011 (Warner / Música Global, 2011), un testimoni de la seva gira de retorn als escenaris l'any 2011. Des d'aleshores, Gerard Quintana s'ha reunit amb Xarim Aresté per editar Tothom ho sap (PromoArts Records, 2014) i Cuco Lisicic s'ha retrobat amb Jaume 'Peck' Soler per al projecte Nou Dits, amb qui han editat ... Som humans? (Quimera Records, 2014). Aquest 2014 s'ha commemorat el 25è aniversari de la publicació del primer disc homònim de Sopa de Cabra, editat per Salseta Discos el 1989, i el 2016 la banda celebrarà 30 anys.
Arxivat a: Enderrock