Un Nadal amb Pau Casals

Del 15 al 25 de desembre a Catalunya Música

| 14/12/2014 a les 15:00h

Aquest Nadal, Catalunya Música recupera els programes dedicats específicament al violoncel·lista català més universal dins Pau Casals i Eugene Istomin, una sèrie de 17 programes que es va emetre al mateix espai l'estiu passat.
Pau Casals Foto: Arxiu Fundació Pau Casals

A propòsit del quarantè aniversari de la mort de Pau Casals i del desè aniversari de la mort del pianista, amic i deixeble seu Eugene Istomin, aquest projecte d'investigació i recuperació impulsat per Bernard Meillat, col·leccionista i periodista de la Radiotelevisió Belga, va tenir la col·laboració de diverses emissores de ràdio arreu del món i va recollir fins a 300 enregistraments que acumulen 30 hores de música, en gran part inèdita.

Tot aquest valuós material, amb el consentiment de la vídua de tots dos músics, Marta Casals-Istomin, es va organitzar en 17 espais que repassen diverses actuacions destacades, des del Concert en re de Joseph Haydn interpretat per Casals el 1914 fins a un recital d'Istomin per retre homenatge al músic del Vendrell, el 1993. 

Apassionat i estudiós de l'obra de Pau Casals, Meillat va organitzar i presentar els enregistraments seguint diversos fils argumentals, de manera que cada espai articula un discurs específic. Unes vegades es rescaten pàgines brillants de la història de Pau Casals i altres s'arriba a descobrir facetes seves no gaire conegudes, com ara la seva qualitat com a pianista i intèrpret de lied. Catalunya Música recupera els programes que versen sobre Casals, una sèrie d'actuacions a l'abast de melòmans i afeccionats.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz