Les músiques dels 1714s a Tarragona

Nova presentació de la revista 440Clàssica aquest 15 de desembre

| 15/12/2014 a les 06:59h

Aquest 15 de desembre a les 19 h, la Biblioteca Pública de Tarragona acull una nova presentació de la revista 440Clàssica i del número monogràfic que aquesta publicació va dedicar a 'Les músiques dels 1714s', en col·laboració amb el Museu de la Música de Barcelona.
Companyia Xuriach a la Plaça del Rei de Barcelona, en una de les representacions produïdes per a l'exposició 'Les músiques dels 1714s'. Foto: Alba Castells

Després de les passades presentacions a les biblioteques de Sant Vicens dels Horts (25 de setembre) i a Cervera (22 d'octubre), el periodista Jordi Martí Fabra comentarà els continguts del número 17 de 440Clàssica, centrat completament en la música en temps de la Guerra de Successió i la manera en què el 1714 perviu en la memòria col·lectiva a través de la música.

El monogràfic ofereix articles al voltant de diversos aspectes al voltant de la música en temps de la Guerra de Successió, signats per diversos especialistes (Carles Mas Josep Pujol, Oriol Pérez Treviño, August Bover, etc.), i inclou a més el doble-CD amb l'òpera 1714 - Món de guerres (EDR Discos, 2014).

La revista va fer-se amb la col·laboració del Museu de la Música i va complementar l'exposició Les músiques dels 1714s, que va poder visitar-se a L'Auditori de Barcelona entre els passats mesos de maig i octubre. Un retrat de Felip V cap per avall, a la manera del que s'exposa al Museu de l'Almodí de Xàtiva, ocupa la portada d'aquest número especial.

Arxivat a: 440Clàssica&Jazz