Primeres confirmacions del Black Music Festival 2015

Hi actuaran Maceo Parker, Myles Sanko, The Coup i Eli Paperboy Reed Trio

| 17/12/2014 a les 13:30h

El festival de música negra a Catalunya Black Music Festival ha anunciat els primers artistes confirmats de la 14a edició, que tindrà lloc del 27 de febrer al 21 de març de 2015. 

Myles Sanko Foto: Huw Garratt

Puntual a la seva cita de final d’hivern, arriba la catorzena edició del Black Music Festival. Oasi imprescindible per als amants de la música negra, durant tres setmanes la seva combinació de soul, funk, jazz i r’n’b’ inundarà els espais del Gironès. Amb una programació que combinarà nous artistes amb altres de més consolidats, el festival aposta enguany per Maceo Parker & Girona Jazz Project Big BandRichard Bona o Eli ‘Paperboy’ Reed Trio, tot i que encara falten noms per confirmar. El Black Music combina les actuacions de pagament en espais com La Mirona o l’Auditori de Girona amb altres de gratuïtes que tindran lloc a places i carrers de la capital gironina. 

El cantant britànic
Myles Sanko presenta el seu segon àlbum al Black Music Festival, Forever Dreaming (Légère Recordings, 2014), en el marc d’una gira europea que segueix la fórmula del seu debut tot fusionant funk i soul. Serà l'encarregat d'inaugurar la 14a edició del festival el proper 27 de febrer a la sala La Mirona de Salt. 

Maceo Parker només ha realitzat aquest espectacle amb la Big Band de Colònia i la de la BBC. El 6 de març a l'Auditori de Girona debutarà amb la Girona Jazz Project Big Band en un directe que combina repertori propi, temes de Ray Charles i grans peces del soul.

Liderats pel poeta, cantautor, músic i sobretot activista social, Boots Riley, la banda californiana The Coup és una autèntica piconadora en directe, on combinen soul, rock i hip-hop enèrgic amb missatges combatius i ho demostraran a La Mirona el 7 de març. 

L'espectacle Soules, creat per al Black Music 2015 que retrà homenatge a les veus femenines del souls tindrà lloc el 13 de març també a la sala de Salt. Amb Txell Sust, Sandra Fern i Marina BBface, i una quarta veu escollida a través d’un concurs popular de gran nivell artístic. L'endemà el cantant i guitarrista de Boston (Estat Units) Eli Paperboy Reed oferirà un concert molt especial en format de trio, on abandonarà momentàniament el soul per acostar-se a les seves arrels més orientades al blues i el rhythm’n’blues. 

Encara queden noms per confirmar, però de moment completen la primera part del cartell The Gramophone Allstars, Flamingo Tours, Daba Makourejah, Cantabile, La Soul Machine, Scott Hamilton Quintet amb Toni Solà, Frank Knurf, Island Defenders i Grant Stewart Quartet.

Arxivat a: Enderrock