"El cant dels ocells" en representació de Catalunya

El rànquing de les deu cançons més votades a 'La veu d'un poble'

| 21/12/2014 a les 07:00h

A Enderrock.cat vam engegar una consultar popular del 10 al 25 de novembre per conèixer quina és la cançó que ens representa millor com a país i projecta Catalunya al món. La cançó que encapçala el rànquing és "El cant dels ocells", tot un himne per al país gràcies a les diverses interpretacions de Pau Casals. Entre el Top 10 també hi destaquen "L'estaca", "El cant del Barça", "Paraules d'amor" i "Boig per tu". 
Pau Casals Foto: Arxiu Fundació Pau Casals

01. “El cant dels ocells” 
(Tradicional, segle XVII)
Peça tradicional associada internacionalment a la figura de Pau Casals, que la va convertir en un Himne de la Pau. La va tocar dues vegades a la Casa Blanca davant dos presidents diferents dels Estats Units. 

02. “L’estaca”   (Lluís Llach, 1968)
Cap cançó moderna catalana s’ha versionat tant com “L’estaca”. Ha viatjat per tot el món, sempre al costat de les lluites pels drets dels pobles i les persones.


03. “Cant del Barça” 
(Josep M. Espinàs / Jaume Picas / Manuel Valls, 1974)
La implantació planetària del F.C. Barcelona ha convertit aquesta cançó en la peça en català més escoltada i més corejada a tot el món.


04. “Paraules d’amor” 
(Joan Manuel Serrat, 1966)
Traduïda a diversos idiomes, la cançó més popular del Noi del Poble Sec es va convertir en número 1 a l’Estat espanyol en ple règim franquista.


05. “Boig per tu” 
(Pep Sala / Carles Sabater / Josep Capdevila, 1990)
Una cançó d’amor a la lluna convertida en la peça més emblemàtica del pop-rock català. Lligada per sempre a Carles Sabater ( Sau ) i convertida en èxit mundial per Shakira .


06. “Bon dia” 
(Lluís Gavaldà, 1997)
Aquesta peça, amb un tornada enganxosa i alegre capaç de seduir totes les generacions, és la que va marcar un punt d’inflexió en la discografia d’ Els Pets .


07. “Qualsevol nit pot sortir el sol” 
(Jaume Sisa, 1975)
Sisa ens convida a una festa on arriben personatges de còmic, contes, pel·lícules, llibres i llegendes. Una cançó màgica que persisteix en l’imaginari.


08. “La Santa Espina” 
(Enric Morera / Àngel Guimerà, 1907)
És una de les sardanes més populars. En temps de dictadures va fer d’himne substitutori un cop prohibit “Els segadors”, motiu pel qual també va ser perseguida.


09. “Cançó del lladre” 
(Tradicional, segle XVIII)
Una de les cançons més representatives del repertori tradicional, convertida en un èxit en la veu de Joan Manuel Serrat i La Troba Kung-Fú , entre d’altres.

10. “L’emigrant”  (Jacint Verdaguer / Amadeu Vives, 1894)
Un poema de Jacint Verdaguer dedicat als que emigraven a Amèrica, musicat per Amadeu Vives i assimilat com una de les peces emblemàtiques de la Renaixença.

Arxivat a: Enderrock