Tal dia farà un any

| 18/12/2014 a les 06:59h

El setmanari EDR va néixer el 12 de desembre del 2013: un any i 50 números després, bufem la primera espelma amb la il·lusió de veure com una idea dins el cap s'ha convertit en una realitat consolidada. Enguany l'EDR ha estat nominat per l'Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC), un fet que ens demostra la bona rebuda que ha tingut per part del sector. De fet, EDR ha estat possible per la bona sintonia que s'ha creat amb els músics (i tot l'equip que tenen al darrere), que han apostat per donar a conèixer les seves novetats a través del setmanari. I òbviament, per la bona rebuda que ha tingut per part de lectors.
Aquest és un bon moment per rellegir la declaració de principis publicada fa 365 dies, en la qual miràvem d'explicar aquesta nova aventura. Lluís Gendrau (director editorial del Grup Enderrock) en aquell número primigeni  vaticinava: "EDR és una revista digital musical i setmanal pionera en el mercat català i europeu. Sortirà cada dimarts i vol reforçar i ampliar l’oferta amb continguts musicals oberts i també prèmium sobre l’actualitat musical catalana amb descàrregues i audicions exclusives de música i vídeos, reportatges inèdits, clips i documentals sobre l’escena musical i les novetats discogràfiques en totes les seves formes físiques i digitals. A més, també representa una potent, directa i atractiva plataforma per difondre els continguts promocionals i publicitaris del sector".

La pregunta és: ho hem aconseguit? La resposta és: sí. El primer número el va encapçalar Joana Serrat , i des d'aleshores hem pogut dedicar a 49 músics cadascuna de les portades d'EDR. Hem tingut la complicitat de desenes de bandes que han fet avançaments discogràfics, estrenat videoclips o respost les nostres preguntes per a l'EDR. I amb centenars de lectors que cada dimarts han esperat rebre notícies fresques.

Ens ha agradat comprovar que la flexibilitat d'un setmanari digital ens permet treballar intensament per retre un merescut homenatge a Peret i a Pete Seeger , apostar pels emergents Trau (guanyadors del Sona 9 2014) o la jove Núria Graham , dedicar un monogràfic a la música electrònica de casa nostra amb Pau Roca al capdavant, i alhora presentar puntuals novetats discogràfiques de les nostres bandes més conegudes, dedicant-los la portada el mateix dia en què publiquen els seus nous discos.

Tal dia ha fet un any. Seguirem treballant per fer camí fins a l'EDR 100 i celebrar els dos anys de vida. Ens agrada bufar espelmes.
Arxivat a: Dies i dies