20 anys de BarnaSants

Consulta la programació del festival de cançó d'autor

| 22/12/2014 a les 15:00h

Ha quedat presentada en roda de premsa la programació del 20è festival BarnaSants, i Enderrock t'ofereix en exclusiva tota la graella que et pots descarregar en aquesta pàgina. Un dels eixos centrals, tal com indica el lema del festival, 'Volem el pa sencer!', és recordar l'obra, el geni i figura d'Ovidi Montllor, que també fa vint anys va marxar de vacances.
Ovidi Montllor Foto: Arxiu Enderrock

El 10 de març farà dues dècades que el cantactor Ovidi Montllor, nascut a Alcoi el 4 de febrer de 1942, va morir a Barcelona el 1995. El director del festival BarnaSants, Pere Camps, ha decidit que la seva figura sigui un dels eixos artístics del festival, fins al punt que els darrers concerts es faran a la vila natal de l’artista, de l’11 al 14 d’abril. ‘Tot comença en un mateix’, cantava Montllor , i l’Any Ovidi s’inaugurarà amb la seva mà dreta musical: Toti Soler obrirà el festival a Terrassa el dissabte 24 de gener, amb el seu nou muntatge poeticomusical, L’Ovidi, poema sense acabar, per reviure el llegat artístic i moral d’aquell que, en paraules de Soler, “feia tremolar de tanta tendresa, de tanta duresa, de tanta esperança i de tanta amargor”.

Més de 25 anys de mútua admiració i mútua meravella per la veu i els dits de la música són el que ha fet créixer el recital del guitarrista, que conté una al·lusió metafòrica al títol del poema de Joan Salvat-Papasseit, a qui tots dos van posar veu i música junts i per separat. L’amic poeta, actor i cantant alcoià reviurà, a més de la guitarra de Soler, a través de la paraula de l’actor Joan Massotkleiner i la veu de Gemma Humet.

Altres artistes presents al BarnaSants d’enguany que van conèixer i admirar Montllor i que difonen la seva obra i figura seran Pi de la Serra (1 de febrer, Auditori de Vila-real); Cesk Freixas, que n’ha cantat “La samarreta” i “Sageta de foc”, a més de dedicar-li la cançó “Ovidi” (5 de febrer, L’Auditori de Barcelona); Marina Rossell, que va començar a actuar professionalment a la meitat dels setanta com a telonera, entre altres, del cantautor alcoià (6 de febrer, Casa de Cultura de la Sénia); els que presentaran l’espectacle col·lectiu Ovidi popular (20 de febrer, C.A.T., Barcelona) i l’obra de teatre Homenatge a T de la cia La dependent (10 de març, Espai Brossa, Barcelona) i els també alcoians VerdCel, amb un concert dedicat a la seva figura (28 de març, Altafulla). 

Pots consultar tota la programació en aquest enllaç. 
Arxivat a: Enderrock