L'oasi musical del 2015

Els festivals han confirmat els primers caps de cartell i les dates de les noves edicions

| 26/12/2014 a les 07:00h

De mica en mica els festivals fan via i anuncien els noms que inclouran a la programació del 2015. A falta de conèixer els cartells complets abans que s'acabi l'any ja podem reservar un forat a l'agenda per al Guitar Music Festival, l'Strenes, el Sónar, el Vida Festival, el Cruïlla, el Mercat de Música Viva de Vic i la Fira Mediterrània, entre altres.
The Chemical Brothers

Un hivern en viu

El 16è Banc Sabadell Festival del Mil·lenni va engegar al novembre amb un cartell ben potent, i s'allargarà fins al mes de març amb els artistes que encara han de pujar als escenaris. Entre les propostes destaquen Rafa Pons, James Taylor, Elefantes, Joan Baez... Més o menys per les mateixes dates Sílvia Pérez Cruz & Raül Fernández Miró, Feliu Ventura i Joan Dausà , entre d'altres, abaixaran els decibels al Cicle Músiques Tranquil·les  de Mataró, programat del 17 de gener al 22 de març. El gener –del 9 al 30– serà del Tastautors, a Cardedeu, mentre que el Black Music Festival acostarà la música negra a Girona del 27 de febrer al 21 de març. Joe Crepúsculo , Mujeres i Deers són els tres noms que ha anunciat el Cara B  barceloní, un espai dedicat a la cultura musical independent i underground que engegarà el 7 de febrer.

Concerts de primavera
El Guitar Music Festival de Barcelona homenatjarà l'instrument més popular. Ho farà a partir del 13 de febrer amb Estrella Morente & Niño Josele , i tancarà el festival el primer concert de la gira d' Els Catarres . El grup d'Aiguafreda prepara una posada de llarg ben especial per al seu nou disc coincidint amb el dia de Sant Jordi. El Festival Strenes també tindrà lloc a la temporada de primavera –del 10 al 26 d'abril–, i de moment té dos confirmats: la Companyia Elèctrica Dharma i Blaumut.

Les cites estiuenques
Els millors noms de la música electrònica arribaran com cada any a Barcelona en el marc del festival Sónar , que celebrarà la 22a edició del 18 al 20 de juny. Entre els primers noms que formen el cartell destaca el nou xou en directe dels explosius The Chemical Brothers . Altres festivals encara no han presentat artistes, però sí que demanen anar reservant dates. El Cruïlla ha reservat un espai al Parc del Fòrum els dies 10, 11 i 12 de juliol; el Festival de la Veu de Banyoles, popularment conegut com (a)phònica, obrirà portes del dijous 18 al diumenge 21 de juny, mentre que el Vida Festival de Vilanova i la Geltrú ho farà del 2 al 5 de juliol.

Més música a la tardor
El Mercat de Música Viva de Vic estrena nova imatge per al 2015, alhora que anuncia que se celebrarà del 17 al 20 de setembre. El Mercat ha obert una convocatòria fins al 31 de març per a tots els grups que vulguin formar part del cartell de la 27a edició, on tindran cabuda una seixantena propostes entre totes les presentades. Per la seva part, la Fira Mediterrània de Manresa serà una de les propostes estrella de la tardor. La 18a edició repeteix la fórmula d'enguany i s'avança un mes: en lloc del novembre la cita està programada del 15 al 18 d'octubre.

Els Catarres
Arxivat a: Enderrock