El film que mai es va fer sobre l'Ovidi

El documental ficcionat sobre la vida del cantautor d'Alcoi busca mecenes

| 17/01/2015 a les 15:00h

La productora valenciana Aire de Cinema proposa un documental ficcionat que explicarà la vida d'Ovidi Montllor des del punt de vista de l'actor Eduard Fernández, que busca el seu personatge a partir d'entrevistes d'amics i familiars del músic. Aquesta trama s'intercalarà amb un fals making of, per tal d'explicar les dificultats que s'han trobat a l'hora de tirar endavant el projecte. 
Ovidi Montllor Foto: Arxiu Enderrock

La productora de Pego ja fa temps que treballa en un film sobre Ovidi Montllor. Havien aconseguit el suport de Televisió de Catalunya, però quan van presentar el projecte a l'Institut Valencià de l'Audiovisual i la Cinematografia (IVAC), Ràdio Televisió Valenciana el va rebutjar. "Tot i les negatives, no llancem la tovalla i hem redefinit el projecte", expliquen Aire de Cinema. 

El director, Vicent Tamarit, ha modificat la idea inicial i proposa un documental ficcionat, amb el nom de L'Ovidi: el making of de la pel·lícula que mai es va fer. D'una banda, el llargmetratge mostrarà el procés creatiu de com l'actor Eduard Fernández es posa a la pell de Montllor i realitza entrevistes a familiars, amics i companys de l'alcoià, entrellaçat amb imatges d'arxiu. De l'altra, Rosana Pastor interpretarà el paper d'una productora que juntament amb el seu equip aixequen el projecte malgrat les negatives institucionals. 

Per tal de finançar el film, la productora ha engegat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami i busca mecenes per aconseguir 30.000 euros. De moment, Televisió de Catalunya hi ha tornat a donar suport, han signat un contracte amb Diagonal TV i negocien amb Televisió Espanyola. 

L'estrena del documental està prevista per a final d'any a sales i televisió. 

Arxivat a: Any Ovidi