Xavier Baró, en directe

Presentarà 'Allau d'estrelles solitàries' el dissabte 24 de gener a Lleida

| 19/01/2015 a les 07:00h

La crítica dels Premis Enderrock 2015 ha considerat Allau d'estrelles solitàries (La Llàntia, 2014) el millor disc de folk de l'any. Després d'aquest reconeixement, Xavier Baró actuarà el dissabte 24 de gener al Cafè del Teatre de Lleida.
Xavier Baró Foto: Juan Miguel Morales

El cantautor de Ponent canta a les classes humils i treballadores, i tal com expicava en una entrevista a l'EDR 52, "la cançó popular, ho diu el mateix nom, surt del poble, i el poble sempre ha estat enfrontat amb el poder; el poble, per sobreviure, ha hagut de treballar pel poder, dependre d’ell per a no morir-se de gana, sofrir els seus abusos". 

El folk de Baró pren força amb històries reals sobre el "drama social" de la Catalunya del segle XXI, però també amb adaptacions poètiques i peces del folk més universal, com ara "El nen d'Hiroshima", poema pacifista de Nazim Hikmet o bé la seva mirada particular d'"El jove joglar" de Bob Dylan

En ruta
El dissabte 24 de gener el músic i trobador d'Almacelles defensarà en directe Allau d'estrelles solitàries al Cafè del Teatre de Lleida a les 22.30 h. El proper 15 de febrer actuarà a l'Auditori Barradas de l'Hospitalet de Llobregat, en el marc del festival BarnaSants, i tancarà el nou cicle Tunes & Roses de la sala Jamboree de Barcelona el 21 de maig.

Arxivat a: Enderrock