Les noves seus del BarnaSants

De Bescanó a Vila-real passant per Petra, la Sénia, Ontinyent i València

| 24/01/2015 a les 15:00h

Tot va començar ara fa vint anys a Sants. Barcelona es consolida com a centre neuràlgic del festival de cançó d'autor, però s'instaura arreu dels Països Catalans. 
Pau Vallvé Foto: Cris Romagosa

L'incansable Francesc Pi de la Serra va obrir les portes del Teatre Calderón d'Alcoi l'any passat i ara torna cap al Sud per incloure l'Auditori Municipal de Vila-real (1 de febrer) entre les noves seus que aposten pel festival de referència de cançó d'autor. No serà l'únic: la seva companya de la Nova Cançó Maria del Mar Bonet oferirà un recital amb el seu repertori més emblemàtic, emmarcat en el dia Internacional de la Dona Treballadora (8 de març). A més, pujarà a l'escenari amb el guitarrista Borja Penalba, amb qui va estrenar col·laboració a l'edició passada. 


Miquel Pujadó presentarà un work in progress del nou disc, en el qual treballa per a aquest 2015, De foc i de vellut, al Teatre Micalet de València (22 de març). Serà una referència d'extrems gràcies a una bona colla de col·laboracions –Paco Muñoz, Manolo Miralles, Olga Suàrez–. Més al sud, concretament el Teatre Echegaray d'Ontinyent, serà el teló de fons per a la presentació de l'últim disc de Pau Vallvé Pels dies bons (autoeditat, 2014). El barceloní hi actuarà el 7 d'abril, a la recta final del BarnaSants. 
 

La localitat de la Sénia també acollirà dues propostes de la vintena edició del BarnaSants. D'una banda, la cantant Marina Rossell portarà el seu homenatge a Georges Moustaki a la Casa de Cultura del municipi de la comarca del Montsià (6 de febrer). De l'altra, la cantautora tortosina Montse Castellà s'unirà amb la Banda de l'Agrupació Musical Senienca, formada per joves músics, i junts presentaran les noves composicions que l'artista ha anat component arreu de la Mediterrània (27 de març).

L'emplaçament balear serà el Teatre Es Quartet de Petra (Mallorca). Roger Mas està a punt d'entrar a l'estudi, però el 14 de febrer hi repassarà la seva obra amb només veu i guitarra. L'11 d'abril hi tindrà lloc un concert especial del festival a càrrec de Joan Isaac, Biel Majoral i Mateu Xuri. La cançó tradicional de les illes i la cançó d'autor catalana uniran els tres universos de la tríada. 



En terres catalanes, Joanjo Bosk enregistrarà en directe la seva actuació al Teatre de Bescanó, on presentarà el seu darrer disc,  Figueres-Gernika (Música Intuïtiva, 2014), i farà un viatge antològic per la seva obra (29 de març). A Sant Boi de Llobregat només hi haurà una cita, a Can Massallera (15 de març), i serà a càrrec del músic argentí Lucas Masciano. Resident a Barcelona des del 2003, el cantautor iniciarà una gira acústica amb un vuitè disc de retorn als orígens, De París a Transilvania (Ocho Music & Records, 2014). Pel que fa a l'Atrium de Viladecans, l'agenda està ben carregada amb la malaguenya Vanesa Martín (24 de gener), Sanjosex (8 de febrer), Guillem Roma (20 de febrer) i l'obra teatral Retrato de un joven capitalista español  (6 de febrer), dirigida i interpretada per Alberto Sanjuán.

A la capital barcelonina el Mercat de les Flors se suma a la programació i l'Espai Brossa acollirà un espectacle multidisciplinari,  Homenatge a T , que conjuga poesia, música i imatge i que pren com a base un dels himnes d'Ovidi Montllor (10 de març). 
Arxivat a: Enderrock