El cartell internacional del BarnaSants

En la 20a edició hi actuaran Joao Afonso, Ivette Letusé, Eric Méndez i Perla Batalla

| 25/01/2015 a les 07:00h

La cançó d'autor no és només un gènere cultivat als Països Catalans, i és per això que el BarnaSants convida artistes d'arreu del món a la trobada, amb una gran presència de noms de l'Amèrica Llatina. 
Joao Afonso Foto: Arxiu BarnaSants

Nascut a Figueres, Kiko Veneno no hauria de ser a la llista d'internacionals pel que fa a procedència, però no se li pot negar una projecció que travessa fronteres. Juntament amb el cantautor uruguaià  Martín Buscaglia presenten un còctel del tot inesperat: El Pimiento Indomable, una mescla fresca i autèntica de la confluència de dos genis (26 de febrer, L'Auditori).


El músic i cantant italià establert a Barcelona Olden torna al festival (5 de març, Tinta Roja), aquesta vegada per presentar el seu segon disc, Sono andato letto presto (autoeditat, 2014). Des de Moçambic, Joao Afonso debutarà a Barcelona nu, amb veu i guitarra, com un dels grans referents de la música portuguesa (12 de març, Auditori Barradas).

La corista de Leonard Cohen, Perla Batalla, interpretarà un repertori pensat especialment per al festival. Canciones de batalla contra el imperio serà un repàs per les cançons de Cohen, Bob Dylan Suzanne Vega... adaptades al castellà pel poeta Alberto Manzano (13 de març, Teatre Joventut).


A ritme de danzón, txa-txa-txa i bossa, Ivette Letusé encisarà tothom que assisteixi al Harlem Jazz Club (26 de març). Un altre representant cubà, més jove però amb un talent potencial, és Eric Méndez, que està immers en l'elaboració d'un nou treball discogràfic, però que no es perdrà la cita del BarnaSants uns dies abans a la mateixa sala barcelonina (12 de març).

L'escriptor i músic Alessio Arena ha col·laborat en els darrers discos de Clara Peya, i encara que la seva història ja té unes quantes pàgines escrites a Barcelona, la seva sensibilitat el porta als orígens italians (9 d'abril, Tinta Roja). 

Les estrenes d'Anna García i Gaddafi Nuñez Duo, Samantha Navarro, el brasiler  Víctor Salvatti, el colombià Alejo Garcia i Miryam Quiñones i el seu fort com a comunicadora social de la cançó del Perú no passaran desapercebuts entre l'extensa programació de la vintena edició del BarnaSants. 
Arxivat a: Enderrock