Alcoi acollirà la cloenda del BarnaSants

Del 9 al 14 d'abril

| 26/01/2015 a les 07:00h

El festival de cançó d'autor posarà punt final a la vintena edició al poble natal d'Ovidi Montllor. Coincidint amb els 20 anys de la mort del cantautor, l'homenatge final es traslladarà a casa seva del 9 al 14 d'abril per commemorar també l'aniversari de la proclamació de la Segona República.
Cloenda BarnaSants Foto: Arxiu BarnaSants

'Poble d'història d'homes que han volgut llibertat; poble tossut i obert, carrancs, clavillat', així és com descrivia Ovidi Montllor el seu bressol a "El meu poble Alcoi". De raons no en falten perquè el festival posi punt final a la programació a la terra natal de la fera ferotge de la Cançó. 

El 9 d'abril Jordi Tormo presentarà el llibre L’Ovidi poeta i el mateix dia Kiko Veneno actuarà al Teatre Calderón. El redoble de tambors serà els dies 12 i 14 amb dues estrenes per a l'ocasió: Ovidi simfònic  –amb la Banda Municipal d'Alcoi– i El(s) poeta de l'Ovidi. El segon espectacle, ideat per la seva filla Jana Montllor, se centra en la sensibilitat poètica de l'alcoià, que va recitar i musicar obres de Vicent Andrés Estellés, Joan Fuster, Salvador Espriu, Josep Maria de Sagarra, Joan Salvat Papasseit... L'actriu Mercè Sampietro, Eduard Iniesta i Llúcia Vives transitaran per la força lírica de Montllor , des de la creació, interpretació i la posada a escena.

Més homenatges
A banda del concert inaugural i la clausura del BarnaSants, hi ha altres espectacles dins la programació en record al músic, actor i poeta. Les veus més respectables del folk català conjuguen Ovidi popular , un rastreig de les arrels més tradicionals que configuraven l'ideari de l'artista. Amb direcció musical de Pau Figueres i Tóbal Rentero, hi actuaran Toni Torregrossa, Pep Gimeno 'Botifarra', Miquel Gil, Arturo Gaya i Jordi Fàbregas; un esdeveniment organitzat amb la complicitat del Tradicionàrius que tindrà lloc el 20 de febrer al C.A.T.

El 10 de març, coincidint amb el dia que Ovidi Montllor va marxar de vacances ara fa vint anys, l'Espai Brossa estrenarà Homenatge a Teresa, una obra polièdrica amb música de Moisés Olcina, imatges de Xavier Cortés i Carolina Miralles i text de Jordi Botella. VerdCel també li farà el seu tribut particular a Altafaulla (28 de març). Des d'una percepció ben present, Alfons Olmo revisita tot un mestre i referent d'origen comú. 


Arxivat a: Any Ovidi