La màgia de l'Apolo

La iaia tancaran gira a la sala barcelonina el dissabte 7 de febrer

| 02/02/2015 a les 07:00h

A final de febrer del 2014, després de 5 mesos d'espera, va sortir a la venda el segon disc del trio osonenc, On és la màgia? (Música Global, 2014). Un any més tard, la trajectòria de presentació del millor disc de pop-rock segons la crítica dels Premis Enderrock 2015 culminarà aquest dissabte a la sala Apolo. 
La iaia Foto: Juan Miguel Morales 

En moltes entrevistes el líder de La iaia, Ernest Crusats, ha explicat que el títol de l'àlbum donava peu a preguntar-se què és la màgia i si s'ha de buscar alguna cosa en el món de l'art. Les lletres de l'àlbum no van en aquesta línia i més aviat han jugat amb una estètica colorista i més arriscada, tenint en compte que el debut Les ratlles del banyador (Música Global, 2011) era una aposta clarament pop-folk. 

Establerts en l'electrònica, On és la màgia? els ha dut a terrenys psicodèlics i fins i tot més foscos. Però també han unit esforços amb la Cobla Bisbal Jove, tot un experiment sonor del qual ha resultat La iaia XXL.

Potser la pregunta no té resposta i de ben segur que seguiran a la recerca compositiva de nous paisatges musicals, però el trajecte del segon disc té parada final: dissabte 7 de febrer a la sala Apolo. Amb la màgia a la butxaca o sense, no hi ha dubte que la mística de l'espai barceloní serà un bon punt i final. 

El compte enrere està en marxa i encara queden entrades a la venda. A més, per a tots els osonencs i osonenques que vulguin assistir-hi, el grup ha habilitat un servei de bus d'anada i tornada. El concert començarà a les 21 h amb la proposta folk-rock del jove nord-irlandès establert a Osona Matthew Mcdaid.

Arxivat a: Enderrock