Estrenem una cançó del proper disc de l'empordanesa, "Cançó de fer camí"
L'associació entre Rusó Sala i la guitarrista sarda Caterinangela Fadda ha donat com a resultat Fil de coure (Microscopi, 2015), un disc de textures mediterrànies que la mateixa cantautora defineix com el seu exercici "més sincer". L'àlbum es presentarà el 14 de març al festival BarnaSants, però a EDR en presentem un avançament, "Cançó de fer camí".
Tradicionàrius i L'Auditori celebren el 5 de març els 35 anys d'un disc cabdal de la música d'arrel
L'any 1980 va publicar-se el disc Lo poder del cant (Ariola). El signaven Jordi Fàbregas, Xavier Batllés, Pep Cabré i L'Harmònica Brava, una espectacular formació que renovava el so de la rondalla amb músics com Joan Albert Amargós, Carles Benavent i Saki Guillem. Conjuntament amb Eduard Iniesta i un grup de joves valors del folk actual, revisitaran aquest repertori aquest dijous 5 de març a L'Auditori (21 h).
El col·lectiu presenta el seu primer treball
El projecte Brigada Intergeneracional arriba al BarnaSants per presentar el seu primer treball discogràfic. Al concert hi prendran part Joanjo Bosk, Mike WIld, Enric Hernàez, Roc Casagran, Sergi Dantí, Rusó Sala, Dani Caracola, Xavier Batllés, Orquestra de Trinxera, La Banda del Panda i Xavier Baró.
El gironí actuarà a Barcelona el 6 de febrer
El pop-folk cru que recull Duermevela (Doneu-li Records, 2014), de Xebi SF, l'ha portat aquests darrers mesos a festivals d'arreu. El gironí continua presentant el seu debut, un àlbum gestat a la carretera en el qual han col·laborat Joan Colomo i Nacho Vegas, entre altres. La propera parada de la gira serà el 6 de febrer a l'Almo2bar de Barcelona.
Demà actuarà a Barcelona i més tard a Palafrugell i València
El mallorquí defensarà La felicitat dels animals (Fohen Records, 2014) i El perfum dels vegetals (Fohen Records, 2014) amb un nou directe. El concert de demà serà a la sala [2] de l'Apolo i l'acompanyaran Beach Beach, Santiago Latorre i Joana Gomilla


La formació penedesenca estrena espectacle el 16 de gener
Després d'haver passejat Un pas i neu i un pas (Satélite K, 2014) per diversos escenaris del Principat des de l'estrena el passat setembre al Mercat de Música Viva de Vic, el nou espectacle d'Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien arriba a la ciutat comtal. Ho farà el 16 de gener a les 21 h dins el cicle Amplificats, i està a punt de penjar el cartell d'entrades esgotades.
La 28a edició del Festival Folk Internacional se celebrarà del 9 de gener al 27 de març
Aviat farà trenta anys que la música d'arrel té una programació estable i acurada gràcies al festival Tradicionàrius. Al llarg de tres mesos les sales de Barcelona acullen mig centenar de concerts folk amb el C.A.T. com a centre neuràlgic. Encara sense els detalls de la 28a edició, la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona s'encarregarà de llançar el tret de sortida al trimestre de sons més tradicionals, juntament amb el mític grup Coses, el divendres 9 de gener al C.A.T.
El concert serà demà a la sala Luz de Gas de Barcelona
18 artistes han revalidat el repertori de Sangtraït a Tribut a Sangtraït. No hi ha qui els pari (Picap, 2014). Demà l'homenatge prendrà forma en directe a la sala Luz de Gas a les 21 h. 
La música arriba al Born Centre Cultural amb un nou cicle de música de mercat
El Born Centre Cultural es convertirà a partir del gener en una plataforma per a la difusió de cançons amb denominació d'origen on l'experiència musical estarà acompanyada del millor de la cultura vitinícola en el que promet ser una autèntica expressió del territori. El nou cicle pretén arrelar una programació mensual a l'antic mercat barceloní amb la direcció artística del Grup Enderrock. 
El cantautor es troba immers en una gira de concerts en acústic
El proper dijous 27 de novembre, l'Heliogàbal de Barcelona acollirà una de les dotze actuacions en petit format que Joan Masdéu ofereix aquesta tardor al llarg de la geografia catalana.
El guitarrista actuarà avui dijous 20 de novembre en el marc del Circuit Folc
És un dels màxims exponents i referents de la cançó popular i de la guitarra catalana, i actua avui a Barcelona. Toti Soler, l'investigador de les sis cordes, oferirà avui dijous al Centre Artesà Tradicionàrius un concert que visitarà les seves millors peces.
El 20 de novembre a la sala Apolo 'Torna pel camí de les serps'
Roger Mas proposa un viatge als seus primers temps: el que ell havia ideat com el seu segon disc no es va publicar mai tal com l'havia imaginat. 
Un cop hagi acabat la "V" engegarà la Festa per la Llibertat
La música serà la protagonista al passeig de Lluís Companys la Diada Nacional de Catalunya: aquesta vegada, després de la celebració de la gran "V" que vol omplir de gent la Gran Via i la Diagonal barcelonines, la festa continuarà amb tres concerts.
L'Orquestra Plateria encapçala la programació
El BAM (Barcelona Acció Musical) i Mercè Música, dues cites imprescindibles pels amants de la música de la ciutat, donen a conèixer un avançament dels grups que formaran part de la programació d'enguany i actuaran a diferents espais de la ciutat entre el 19 i el 23 de setembre.
Concerts gratuïts dins de les Festes de Gràcia
La novena edició del festival que organitza l'Heliogàbal per la Festa Major de Gràcia se celebrarà els dies 17, 18 i 19 d'agost i portarà Pony Bravo, La Banda Municipal del Polo Norte, El Petit de Cal Eril, The Van Pelt, Los Retorvisores i La Orquesta del Caballo Ganador com a convidats.
Música d'arrel a la Vila de Gràcia, del 15 al 20 d'agost
Des de fa uns quants estius, el Centre Artesà Tradicionàrius és l'encarregat de programar les propostes musicals que animen la plaça del Sol durant la Festa Major de Gràcia. Enguany hi actuaran Pepet i Marieta, La Màlaga, Canya d'Or, Germà Negre, La Viu-Viu, Carles Belda amb Marc Serrats, Urbàlia Rurana, El Pont d'Arcalís, Les Violiles i Stukat del Bolet.
La fàbrica de cervesa acull un dels grans concerts de la Mercè
 Un dels secrets més ben guardats de la Mercè és quines són les tres propostes musicals de l'escenari Estrella Damm dins de les festes de la ciutat comtal. Si l'any passat The Free Fall Band, El Petit de Ca l'Eril i Miles Kane van ser els tres protagonistes, enguany el relleu l'agafen tres noves propostes.
El festival Mas i Mas ofereix sessions de música de cambra
El pianista Daniel Ligorio, un dels assidus del Festival Mas i Mas, s'encarregarà de la inauguració del cicle el dia 1 d'agost. Els concerts tindran lloc al Saló del Tinell barceloní i giraran al voltant del lema Música, guerra i pau.
El Bachcelona se celebrarà del 20 al 27 de juliol
El festival, pensat amb la idea de divulgar la música de Johann Sebastian Bach a la capital catalana, arriba amb una programació imaginativa i oberta a nous formats.
L'exposició estarà oberta a l'Antiga Fàbrica Damm fins al 24 de juny
La setmana vinent es tancarà l'exposició antològica gràfica i sonora Canet Rock (1975-2014), a l'Antiga Fàbrica Damm amb entrada grauïta. L’eix central de la mostra és un recorregut a través de la col·lecció d’una seixantena de fotografies, la majoria inèdites, realitzada durant les quatre edicions del mític festival dels anys setanta.
Les inscripcions es tancaran el 14 d'abril
El certamen de bandes novelles de Barcelona obre la convocatòria per a tots els grups formats per joves menors de 25 anys. Enguany el concurs per a músics fins a 18 anys Embrió esdevindrà una categoria dins el Brot. 
El 2 d'abril a la Music Hall els acompanyaran At Versaris, Núria Graham i Laia Cagigal
El trio d'electro-rock posa punt i final a la gira Don't Leave the Planet (Chesapick, 2012) amb un concert especial que s'emmarcarà dins el Curtcircuit 2014: serà dimecres 2 d'abril a les 21 h a la sala Music Hall de Barcelona.
Entre el 10 i el 13 d'abril la sala Heliogàbal organitza concerts a diversos espais del barri de Gràcia
Després de l'èxit de les dues edicions anteriors, la sala Heliogàbal engegarà una nova Ronda de concerts a la vila de Gràcia. Aquesta vegada els escenaris on es duran a terme les actuacions seran la KGB, el Lluïsos Teatre, el Centre Artesà Tradicionàrius i l'Heliogàbal.
Es presenta al Casino de Barcelona una nova compilació amb els millors grups de música negra de la ciutat
Soul, funk, r'n'b, afrobeat, soul-jazz, jazz-funk, boogaloo... Tots els colors de la música negra de Barcelona seran en aquesta nova i atractiva recopilació que surt a la venda el dia 1 d'abril: Blackcelona 2 (DiscMedi, 2014).
És la primera vegada en 46 anys que un músic recull el reconeixement
En una roda de premsa celebrada aquest matí a la seu nacional d'Òmnium a Barcelona s'ha anunciat el guardonat amb el 46è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes: Raimon.
Sortegem 5 entrades dobles per al concert de divendres
Gerard Quintana acompanyat per Xarim Aresté acaba de treure un nou disc en solitari, titulat Tothom ho sap (PromoArts Music, 2014). El disc serà presentat en directe aquest divendres 21 de març, a l'escenari de la sala Barts de Barcelona en el marc del 25è Festival de Guitarra.
Demà a la Sala [2] de l'Apolo
El grup del Maresme presenta el seu primer disc, El debut (Warner Music / LAV Records), aquest diumenge 9 de març a les 20 h a la Sala [2] de l'Apolo de Barcelona. A més estarà apadrinat per Estúpida Erikah, que s'encarregarà d'obrir el concert. Coriolà ja van avançar a l'EDR "Diamants", el primer senzill d'El debut, que sortirà a la venda l'11 de març.

Albert Fibla també serà al festival de cançó: sortegem entrades
Obrint Pas, Túrnez & Sesé, Albert Fibla, Cece Giannotti, Nico Tomás, Maria del Mar Bonet, Joan Masdéu, Sandra Rehder, Manel Joseph & Gran Caimán, Pedro Guerra i Gaddafi Núñez són els artistes que completen el cartell del BarnaSants d'aquesta setmana.
SKA-P, Els Catarres, Buhos i Oques Grasses, caps de cartell
La Telecogresca és un dels festivals barcelonins més antics, organitzat per universitaris de l’Escola
Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona. Enguany celebrarà la 36a edició, dissabte 5 d'abril a les 18.30 al Parc del Fòrum de Barcelona. Les entrades ja s'han posat a la venda.
El Cap de Setmana de les Illes al Tradicionàrius, del 23 al 25 de gener
El festival Tradicionàrius arriba el proper cap de setmana a una de les seves cites habituals i entranyables: els Foguerons de Sant Antoni a Gràcia. Tres dies amb festa als carrers, menges, glosa, xeremiers i concerts a diferents espais de la vila.
Pàgina 2 de 5
Aion al videoclip de «Suite»
Aion al videoclip de «Suite» | Imatge del videoclip
Estrenem en primícia el darrer senzill del vigatà, «Suite»
Genna
Genna | Arxiu de l'artista
Estrenem el primer senzill del projecte musical de la periodista Georgina Arnau
Celobert
Celobert
Estrenem en primícia l'últim avançament del disc debut del trio, «Plou»
Elena García
Elena García
Estrenem el primer tema de la banda, avançament del seu EP de debut