En portada

Sandra Bautista i Menut enceten els acústics a iCat

ACÚSTICS SONA9

Els dos finalistes del Sona9 obren el cicle de concerts acústics del programa radiofònic guiat per Lluís Gendrau, a iCat. Cada dilluns de 23 a 00 h s'hi radien els grups catalans emergents. Fins ara hi hem pogut sentir fragments de concerts acústics i entrevistes, a més d'un recull de la millor música catalana actual.

Actualitat

Classificats fase final del #18Sona9

Sandra Bautista, Cabot, L'Home Brut, L'Home Invent i Menut són els elegits

Després de superar les proves al festival Acústica, Festes de Santa Tecla, Mercat de Música Viva de Vic i el BAM-La Mercè, els cinc artistes oferiran un acústic a iCat i gravaran una cançó a Bucbonera Studios, darreres proves per poder arribar a la gran final de dimecres 14 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona.

El Sona9 tanca les semifinals al BAM

Cabot, L'Home Invent i Pubilles Ninja actuen al BAM de Barcelona

La Plaça Joan Coromines de Barcelona va ser l'escenari de la darrera semifinal del Sona9

La tercera semifinal del Sona9 2018 arriba a Vic

El Mercat de Música Viva acull una nova prova en directe del #18Sona9

La Plaça dels Màrtirs de la capital d'Osona va omplir amb les actuacions dels grups Ushanka, Monxos i Novembre Elèctric

El Sona9 2018 aterra a Tarragona

Les Festes de Santa Tecla es reafirmen com a nou escenari del Sona9

La Capsa de Música ha acollit per segon any consecutiu els concerts semifinals amb les actuacions de L'Home BrutMenut i Va!

El Sona9 a l'Acústica

La plaça de Catalunya de Figueres ha acollit la primera semifinal del #18Sona9

Sandra Bautista, Maravint i Plou són els artistes que han obert aquest dijous 30 d'agost les semifinals de la 18a edició del Sona9 al Festival Acústica de Figueres. 

Semifinalistes #18Sona9

Seleccionats els grups que han accedit a la 4a fase del concurs

Cabot (Marratxí), L’Home Brut (Beneixida), Plou (Barcelona), Ushanka (Barcelona) i VA! (Barcelona), escollits per votació popular, juntament amb L’Home Invent (Montcada i Reixac), Maravint (BCN), Menut (Mora d’Ebre), Monxos (Pollença), Novembre Elèctric (Algemesí), Pubilles Ninja (Sant Cugat del Vallès) i Sandra Bautista (Martorelles), seleccionats pel jurat, són els dotze grups classificats per les semifinals de la 18a edició del Sona9.

Més actualitat

Va!, somiant amb els ulls oberts

Els barcelonins van ser escollits semifinalistes gràcies al vot popular

Lluís Ferrer (veu i guitarra), Carlos Lope (guitarra i veu), Guillem Payaró (vents, guitarra i veu), Pablo Palomar (teclats), Javier Vallés (baix) i Jordi Morell (bateria) són Va!

Ushanka, una trobada d'amics

El grup va ser escollit semifinalista del Sona9 2018 pel vot popular

Dani Puig (veu i guitarra electroacústica), Pau Tomàs (violí i veus), Willy Acero (baix i veus), Marc Adell (guitarra elèctrica) i Dídac Cañadas (bateria i veus) són els components d'Ushanka.

Sisu, vocació artística

El bandautor és un dels 18 classificats del Sona9 2018

El bisbalenc Narcís Coromina és Sisu, un músic vinculat al dibuix, a la dansa i clarament a la música. En el seu projecte musical canta, toca el saxo i la guitarra i s'acompanya d'Antonio K.Puertas (bateria i veus), Genís Figa (baix i veus) i Primo Zon (guitarra).

Simètric, amb les piles carregades

El grup barceloní de folk-rock és un dels 18 classificats del Sona9

Òscar Gargallo (bateria i percussió), André Sousa (baix), Vicens Vega (teclats i veu) i Miquel Sala (guitarra i veu) són Simètric

L'autodidacta del Sona9

La jove cantautora és una de les 18 classificades del Sona9 2018

Sandra Bautista (guitarra espanyola i veu) és cantautora i actualment lider d'una banda formada per Javier Gil (bateria), José Gallardo (teclats i baix), Víctor Martínez (guitarres) i Víctor Vallcanera (saxo)  per presentar el seu projecte al Sona9.

Comediants del rock

El grup de Sant Cugat del Vallès és un dels 18 classificats del Sona9

Pepe Nada (veu i guitarra), Pol Barbé (baix i veus), Miquel López (guitarra i veus) i Jordi Muñoz (bateria) són Pubilles Ninja.  La banda camina entre el rock i el folk, i sense mànies també li posa pinzellades de blues i western a la seva proposta.

Pluja de cançons

Els barcelonins Plou semifinalistes gràcies al vot popular

Pau Mas (guitarrista i veu), Esteve Cruanyes (bateria), Pol Cruanyes (guitarra i veus) i Ernest Sandra (baix i veus)són els components de Plou

Bones vibracions

Novembre Elèctric és un dels 18 classificats del Sona9

Yeray Calvo (veu i guitarra acústica), Rodrigo Domínguez (teclats i guitarra), Bert Posada (guitarra), Sergio León (bateria) i Adrián Díaz-Caneja (baix) sónels components d'aquesta banda de pop independent d'Algemesí

Pop progressiu i mediterrani

El grup de Pollença, Monxos, és un dels 18 classificats del Sona9

Genís Gálvez (baix i veu), Maria Rosa García (guitarra), Esther Oller (teclats, percussió i veus) i Pol Font (bateria i veus) són els components de Monxos, quartet que es mou entre el power-pop i el rock progressiu

Re-evolució de la cançó

El cantautor Menut, és un dels classificats del #18Sona9

Menut és Carles Blanch (veu, guitarró i guitarra) que acompanyat d'Alberto García Cernadas (veus, guitarra elèctrica i programació) revolucionen la cançó d'autor des de les Terres de l'Ebre

L'alternativa balear

Mareselva es van classificar per al concert preliminar a Palma

El quartet de Petra està format per Sebastià Moragues (bateria), Pere Font (baix i veus), Sebastià Lladó (veu i guitarra) i Guillem Contestí (guitarra i veus)

El pop més independent

Maravint és un dels 18 seleccionats del Sona9 2018

Joana Campo a la veu i Xavi Sánchez al baix són Maravint, acompanyats per Eloi López a la bateria, Santi Noriega, guitarra elètrica i Joan Berenguer als teclats.

Reivindicatius i revolucionaris

Els tarragonins La Tortuga que Nunca Tuve, són un dels 18 classificats del Sona9 2018

Sònia Gil (flauta), Adrià Roc (trombó), Belén Serrano (veu), Oriol Bargalló (veu i guitarra), Cristian Borys (productor i MC) i Javier Galán (MC) són els components de La Tortuga que Nunca Tuve,

L'essència del pop

L'Home Invent és un dels 18 classificats del Sona9 2018

Fran Delgado (guitarra i veu) es fa acompanyar per una banda formada per Carlota Pagès (guitarra i veus), Jordi Fernández (baix) i Héctor Pérez (bateria) 

Viatge sonor sense prejudicis

El vot del públic els va classificar L'Home Brut per les semifinals del Sona9

Eneas Ribelles (veu i baix), Alexandre Sanjuan (bateria), Manel Samper (guitarra), Xavier Llàcer (guitarra) i Carlos Prats (teclats) són L'Home Brut. El quintet pop de la Ribera Alta fuig d'etiquetes en un viatge sonor sense prejudicis.

València balla

King Kong Boy és un dels 18 seleccionats del Sona9 2018

Eduard Banyuls (veu i teclats), Rubén Martín (guitarra i veus), Vicent Calabuig (baix), Toni Roig (bateria) i Germà Borràs (guitarra) són King Kong Boy.