Actualitzat el 31/08/2012

Semifinal del Sona 9 a l'Acústica

Aquest dissabte 1 de setembre Balancí, Nu i Els Sulfitos enceten la quarta fase

Dels concerts semifinals en sortiran les cinc bandes que afrontaran la recta final del Sona 9, amb una sèrie de proves que tindran lloc durant el mes d’octubre i que serviran per decidir quins són els finalistes de l’edició del 2012. Aquest dissabte l'escenari instal·lat a la plaça de Catalunya de Figueres acollirà els tres primers concerts dels grups que us presentem a continuació.


Concerts semifinals Sona 9 2012
Festival Acústica • Figueres

Dissabte 1 de setembre > Plaça de Catalunya • 18.00 h


18.00 h > Balancí
Balancí és el projecte personal de Ramon Cugat, excomponent de bandes com Bamboo, Número Mach i Nevera, amb els quals van guanyar el premi Joventut del Sona 9 l’any 2004. Després de la dissolució d’aquests grups, el cantautor va sentir la necessitat de tornar a escriure cançons, però aquesta vegada d’una manera més íntima i personal.


18.45 h > Nu
Quintet de Blanes que recull l’essència de les relacions, els paisatges i la quotidianitat en les seves cançons, uns temes que neixen despullats i que van vestint de mica en mica amb diferents sons i melodies molt properes al pop emocional i sentimetal d’orientació britànica. La càlida veu de la seva cantant, Judith Clivillé, és una de les claus d’aquest grup que et seduirà amb la seva proposta musical.


19.30 h > Els Sulfitos
Inquiet i apassionat sextet de Breda, al peu del Montseny. Precisament els aires d’aquesta serralada han impregnat les seves cançons de sonoritats folk-rock. Aquestes textures musicals han fet d’Els Sulfitos una banda que navega per sonoritats rurals plenes de costumisme, tant en la música com en els textos de les seves cançons, que s’aproximen melòdicament a grups com Manel i Mishima, dues de les seves referències.